to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:41 | 31.03.2023

Πολιτική

Χ. Καφαντάρη: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι η κυβέρνηση του «ακαταδίωκτου» και της συγκάλυψης

« Άμεση διαλεύκανση της τραγωδίας και απόδοση ευθυνών. Αυτό είναι λαϊκή απαίτηση» τόνισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε συνέντευξη της.


Το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών θα μείνει ανεξίτηλο όχι μόνο για τους συγγενείς των θυμάτων αλλά και για ολόκληρη την κοινωνία, τόνισε η Βουλευτής Δυτ. Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., Αναπληρώτρια Τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ και Αντιπρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής, Χαρά Καφαντάρη σε συνέντευξη της στο FLASH 99.4.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είπα πως χτες η κυβέρνηση έφερε ένα πολυνομοσχέδιο στη Βουλή με τίτλο «Μέτρα στήριξης συγγενών θυμάτων, πληγέντων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος Τεμπών» με μόνο είκοσι ένα άρθρα να αφορούν το εν λόγω θέμα, ενώ τα υπόλοιπα εκατόν έντεκα άρθρα έχουν να κάνουν με άλλα ζητήματα από 7 υπουργεία!! Σαφώς ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ψήφισε το κομμάτι που αφορά τις αποζημιώσεις ή άλλα οικονομικά μέτρα για τις οικογένειες των θυμάτων.

Προσθέτοντας  πως πρόκειται για «ένα πολυνομοσχέδιο ασέβεια –όπως το χαρακτηρίσαμε-προς τα θύματα και τις οικογένειές τους. Tα θετικά μέτρα για τα θύματα των Τεμπών, έπρεπε να αποτελούν ένα αυτοτελές νομοσχέδιο». Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη πέρασε τροπολογία που θεσπίζει το ακαταδίωκτο των μελών της επιτροπής της διερεύνησης των αιτιών του δυστυχήματος στα Τέμπη. Αυτό είναι μια προσπάθεια συγκάλυψης από την πλευρά της κυβέρνησης! Οι ελεγχόμενοι θα ελέγξουν!

Η Χαρά Καφαντάρη σημείωσε πως ο Κ. Μητσοτάκης το τελευταίο διάστημα διαχέει τις ευθύνες,  «αλλά όταν φταίμε όλοι τελικά είναι σαν να μην ευθύνεται κανείς. Πρέπει να πέσει φως και να υπάρξουν συνέπειες».

Ανέφερε επίσης πως η λέξη-κλειδί για το ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι η συνεργασία. «Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ψήφισε την απλή αναλογική καθώς είναι το πιο δίκαιο εκλογικό σύστημα- Η ψήφος του κάθε πολίτη μετράει. Η απλή αναλογική είναι μια ευρωπαϊκή πρακτική για κυβερνήσεις συνεργασίας».

Σημείωσε επίσης πως ο Κ. Μητσοτάκης «φοβάται την απλή αναλογική γιατί θέλει αυτοδυναμία, αλλά είναι ο μόνος που δεν μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση από την κάλπη της 21η ​ Μαΐου. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα είναι πρώτο κόμμα, στις επόμενες εκλογές, με μια καθαρή πρωτιά και δεσμεύεται ότι θα σχηματίσει  μια δημοκρατική προοδευτική κυβέρνηση. Εμείς ακόμα και σε αυτοδυναμία θα επιδιώξουμε συνεργασία, γιατί η συνεργασία είναι το μέλλον, γιατί αυτό χρειάζεται η πατρίδα μας».

Υπογράμμισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ απευθύνεται σε όλο το δημοκρατικό προοδευτικό χώρο για συνεργασία. Μετά το αποτέλεσμα των εκλογών της 21η Μαΐου το κάθε κόμμα θα αναλάβει την πολιτική του ευθύνη για τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης ώστε να μην τρέχει η χώρα από την μια εκλογική μάχη στην άλλη. Δεν είναι κρυφό  άλλωστε ότι ίσως ο κος Μητσοτάκης οδηγήσει τη χώρα και σε δεύτερες και σε τρίτες εκλογές μέχρι να έχει αυτοδυναμία»

Οσον αφορά την απόρριψη από το Ευρωκοινοβούλιο του αιτήματος Μητσοτάκη για την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση φρακτών, τόνισε πως «δεν ευθύνεται ούτε η αριστερά ούτε ο κ. Παπαδημούλης. Πρόκειται για επίσημη θέση του Ευρωκοινοβουλίου, την οποία υπερψήφισε και το μισό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στο οποίο ανήκει η ΝΔ.»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)