to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:53 | 31.03.2023

Κοινωνία

Ισόβια χωρίς ελαφρυντικά στο γυναικοκτόνο της Αΐντα στην Καβάλα

O 55χρονος σκότωσε την 43χρονη γυναίκα του Αΐντα μέσα στο φαρμακείο που διατηρούσε στην Καβάλα τον Μάιο του 2022, επειδή του ζητούσε να χωρίσουν


Στην ποινή της ισόβιας κάθειρξης χωρίς κανένα ελαφρυντικό καταδικάστηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κοζάνης, ο 55χρονος γυναικοκτόνος της συζύγου του Αΐντα μέσα στο φαρμακείο που διατηρούσε στην Καβάλα τον Μάιο του 2022.

Η 43χρονη Αΐντα δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της, στις 5 Μαΐου, στο χωριό Πηγές Καβάλας. Ο 55χρονος την τράβηξε στο καμαράκι του φαρμακείου, ακολούθησαν τριάμισι λεπτά για τη γυναίκα, η οποία βρήκε βασανιστικό θάνατο από τα χέρια του συζύγου της.

O 55χρονος, στραγγάλισε τη μητέρα των παιδιών του όταν εκείνη του ζήτησε να χωρίσουν, όπως έχει καταγραφεί στις κάμερες ασφαλείας του φαρμακείου την απειλούσε και της έκανε επίδειξη δύναμης, ενώ στη συνέχεια επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή του.

Στο δικαστήριο ο 55χρονος παρουσιάστηκε χωρίς κανένα ίχνος μεταμέλειας, υποστηρίζοντας πως θόλωσε όταν άκουσε την γυναίκα του να εμμένει στην απόφασή της, για διαζύγιο. Υποστήριξε ότι θυμήθηκε τότε τον χωρισμό των γονιών του και βγήκε εκτός εαυτού, χωρίς να μπορεί να ελέγξει τις αντιδράσεις του.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του δικηγόρου της οικογένεια της Αΐντα, Μανώλη Βονικάκη, κατά τη διάρκεια της δίκης ο 55χρονος συζυγοκτόνος «γέλασε πέντε φορές, ενώ δεν δάκρυσε ποτέ».

Όπως επισήμανε ο 55χρονος δράστης «προσέβαλε τη μνήμη της γυναίκας του. Σκότωσε τη γυναίκα του, τη μητέρα των παιδιών του για δεύτερη φορά. Την πρώτη με τα ίδια του τα χέρια και τη δεύτερη με τα λόγια του στο δικαστήριο».

Το ζευγάρι είχε δύο παιδιά 10 και 6 ετών. H οικογένεια ζούσε στον Αμυγδαλεώνα, αλλά η γυναίκα διατηρούσε το κατάστημα στις Πηγές Νέστου και φέρεται να του ζητούσε διαζύγιο κάτι που ο 53χρονος αρνούνταν να αποδεχθεί.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)