to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:00 | 31.03.2023

Οικονομία

Αλ. Χαρίτσης: Δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη στις πλάτες και σε βάρος των εργαζόμενων και της κοινωνίας

Συνέντευξη του τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων και βουλευτή Μεσσηνίας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Αλέξη Χαρίτση, στον ρ/στ «Στο Κόκκινο 105.5» (Βούλα Κεχαγιά, Νίκος Σβέρκος)


«Οι πραγματικές αγωνίες του κόσμου αφορούν τα ζητήματα της καθημερινότητάς του» επισήμανε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, στον ρ/στ «Στο Κόκκινο 105.5.

Και συνέχισε: «Τι θα γίνει με την ακρίβεια και πώς θα στηριχτούν τα ασθενέστερα και μεσαία στρώματα απέναντι στην κρίση, τι θα γίνει με το τεράστιο πρόβλημα κατάρρευσης του υγειονομικού συστήματος εξαιτίας της υποστελέχωσης των νοσοκομείων; Η νέα γενιά αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα ανεργίας και τα νέα ζευγάρια δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες τους για στέγη. Ενώ  τα  χρέη που έχουν συσσωρεύσει οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις απειλούν την βιωσιμότητά τους οδηγώντας τους στο λουκέτο».
«Αυτά είναι τα προβλήματα στα οποία καλούμαστε όλες οι πολιτικές δυνάμεις να απαντήσουμε με δεσμευτικές προγραμματικές θέσεις για την επόμενη μέρα» τόνισε ο Αλ. Χαρίτσης.
«Σε αυτές τις εκλογές έχουμε μπροστά μας ένα ιστορικό δίλημμα» επισήμανε ο Αλ. Χαρίτσης και διερωτήθηκε «θα επιτρέψουμε στον κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του να συνεχίσουν με ένα πρόγραμμα σκληρά νεοφιλελεύθερο με πολύ ισχυρές δόσεις αυταρχισμού; Ή θα δώσουμε την δυνατότητα, με την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, σε μια προοδευτική κυβέρνηση να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα στήριξης των ασθενέστερων και μεσαίων στρωμάτων απέναντι στην κρίση, αλλαγής του τρόπου λειτουργίας  της οικονομίας έτσι ώστε να μπορέσουν και οι εργαζόμενοι και οι μικρομεσαίοι να δουν τον εαυτό τους στην νέα αναπτυξιακή προσπάθεια, και μεταρρυθμιστικών τομών στους θεσμούς και στην δημοκρατία ώστε να αποκατασταθεί ένα αίσθημα δικαιοσύνης στην κοινωνία;».

Ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε: «Η διάταξη που πέρασε η κυβέρνηση για την δυνατότητα 24ωρης λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων  είναι ένα ακόμα παράδειγμα του πώς αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση την ανάπτυξη: διάλυση κάθε έννοιας προστασίας της εργασίας, τήρησης του ωραρίου και στοιχειωδών εργασιακών δικαιωμάτων» και συνέχισε «μας προϊδεάζει για το πώς θα λειτουργήσει τα επόμενα χρόνια ο κ. Μητσοτάκης αν συνεχίσει να είναι στην κυβέρνηση. Αυτή θα είναι η πολιτική τους για να προωθήσουν μία ανάπτυξη στις πλάτες και σε βάρος της κοινωνίας».

ο Αλ. Χαρίτσης κατέληξε: «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα παρουσιάσει αναλυτικά ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα με ιδιαίτερη έμφαση στις προτάσεις του για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και  την στήριξη του κοινωνικού κράτους, για την αντιμετώπιση της υγειονομικής και δημογραφικής κρίσης και για την ανάπτυξη με όρους βιωσιμότητας, συμπερίληψης και δικαιοσύνης.  Αλλά και για το αγροτικό ζήτημα και την πρωτογενή παραγωγή που έχει οδηγηθεί τα τελευταία  χρόνια  σε μια πρωτοφανή αποσάρθρωση».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)