to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:15 | 30.03.2023

Διεθνή

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Να αποχωρήσουν αμέσως από τη Ρωσία οι Αμερικανοί πολίτες

Οι ΗΠΑ καταδίκασαν τη σύλληψη του δημοσιογράφου της WSJ - Αυστηρή προειδοποίηση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ προς τους Αμερικανούς πολίτες να μην ταξιδεύουν στη Ρωσια και εάν βρίσκονται ή διαμενουν εκεί να αποχωρήσουν άμεσα


Η κυβέρνηση Μπάιντεν είναι «βαθιά ανήσυχη» αναφορικά με την σύλληψη του δημοσιογράφου της Wall Street Journal Έβαν Γκερσκόβιτς, δήλωσε την Πέμπτη η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιερ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αμερικανός ανταποκριτής συνελήφθη στη Ρωσία με την κατηγορία της κατασκοπείας υπέρ της Ουάσιγκτον.

«Χθες το βράδυ, αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ μίλησαν με τον εργοδότη του κ. Γκέρσκοβιτς, τη Wall Street Journal. Η Διοίκηση έχει επικοινωνήσει και με την οικογένειά του. Επιπλέον το Στέιτ Ντιπάρτμεντ βρίσκεται σε άμεση επαφή με τη ρωσική κυβέρνηση για αυτό το θέμα, συμπεριλαμβανομένης της προσπάθειας να του παρασχεθεί προξενική προστασία» ανέφερε, μεταξύ άλλων η Καρίν Ζαν-Πιερ στη δήλωσή της.

«Η στοχοποίηση Αμερικανών πολιτών από τη ρωσική κυβέρνηση είναι απαράδεκτη. Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο την κράτηση του κ. Γκέρσκοβιτς», πρόσθεσε, σύμφωνα με το CNN.

Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου ανέφερε επίσης ότι η σύσταση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ προς τους Αμερικανούς πολίτες είναι να μην ταξιδεύουν στη Ρωσία και πρόσθεσε ακόμα ότι εάν διαμένουν ή ταξιδεύουν αυτήν τη στιγμή εκεί, τότε θα πρέπει να «αναχωρήσουν αμέσως».

«Θέλω να επαναλάβω ότι οι Αμερικάνοι πρέπει να δώσουν προσοχή στην προειδοποίηση της κυβέρνησης των ΗΠΑ, να μην ταξιδέψουν στην Ρωσία. Οι Αμερικανοί πολίτες που διαμένουν η ταξιδεύουν στη Ρωσία θα πρέπει να αναχωρήσουν αμέσως, όπως συνεχίζει να συμβουλεύει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ» ανέφερε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)