to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:59 | 29.03.2023

Πολιτική

Γ. Μπουρνούς: Γιατί στερούνται οι ιδιοκτήτες ταξί του Βορείου Αιγαίου το δικαίωμα λειτουργίας πολυθέσιων οχημάτων;

Ο Βουλευτής Π.Ε. Λέσβου, ανταποκρινόμενος άμεσα στο δίκαιο αίτημα του Περιφερειακού Συμβουλίου ΕΔΧ ΤΑΞΙ Βορείου Αιγαίου, καλεί το αρμόδιο Υπουργείο να απαλείψει την απαράδεκτη εξαίρεση του άρθρου 80 του σ/ν του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, που αναμένεται να εισαχθεί αύριο, Πέμπτη 30/3, για συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής


Με κοινοβουλευτική παρέμβαση προχώρησε χθες, Τρίτη 28/3, ο Βουλευτής Π.Ε. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς, με Αναφορά που κατέθεσε προς το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, προκειμένου να αποτραπεί ο επιχειρούμενος από την κυβέρνηση, άδικος αποκλεισμός των επαγγελματιών ΕΔΧ ΤΑΞΙ των νησιών του Βορείου Αιγαίου από τη δυνατότητα αντικατάστασης των πενταθέσιων οχημάτων τους με πολυθέσια (εξαθέσια έως εννιαθέσια) οχήματα με ταξίμετρο.

Ο Βουλευτής Π.Ε. Λέσβου, ανταποκρινόμενος άμεσα στο δίκαιο αίτημα του Περιφερειακού Συμβουλίου ΕΔΧ ΤΑΞΙ Βορείου Αιγαίου, καλεί το αρμόδιο Υπουργείο να απαλείψει την απαράδεκτη εξαίρεση του άρθρου 80 του σ/ν του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, που αναμένεται να εισαχθεί αύριο, Πέμπτη 30/3, για συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής.


Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς:

Αθήνα, 28 Μαρτίου 2023

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων
ΑΝΑΦΟΡΑ
Για τον κ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

Θέμα: «Να συμπεριληφθούν οι ιδιοκτήτες ΕΔΧ Ταξί των νησιών του Βορείου Αιγαίου στο δικαίωμα αντικατάστασης των πενταθέσιων οχημάτων τους με πολυθέσια (έξι έως εννέα θέσεων) με ταξίμετρο.»

Ο Βουλευτής Ιωάννης Μπουρνούς καταθέτει προς τον κ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών αναφορά με την επιστολή του Περιφερειακού Συμβουλίου ΕΔΧ Ταξί Βορείου Αιγαίου, με την οποία εκφράζεται η έντονη διαμαρτυρία για την επιχειρούμενη εξαίρεση τους να θέτουν σε κυκλοφορία πολυθέσια οχήματα έξι (6) έως εννιά (9) θέσεων  ΕΔΧ με ταξίμετρο σε αντικατάσταση των πενταθέσιων ΕΔΧ ΤΑΞΙ τους.
Αναφέρεται ότι στο σ/ν «Μέτρα στήριξης των συγγενών των θυμάτων και των πληγέντων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών της 28ης Φεβρουαρίου 2023, συνταξιοδοτική διάταξη, ρυθμίσεις για την ενίσχυση της ασφάλειας των συγκοινωνιών, διατάξεις για την ενίσχυση της ανάπτυξης, παρεμβάσεις για τον εκσυγχρονισμό της τουριστικής νομοθεσίας και άλλες επείγουσες διατάξεις»  που αναμένεται να εισαχθεί προς συζήτηση στην Ολομέλεια την Πέμπτη 30.03.2023 - και συγκεκριμένα με το άρθρο 80 - δίνεται η δυνατότητα στους ιδιοκτήτες ΕΔΧ ΤΑΞΙ σε όλη την νησιωτική Ελλάδα , πλην των νησιών του Βορείου Αιγαίου, προαιρετικής αντικατάστασης των πενταθέσιων ΕΔΧ οχημάτων τους με πολυθέσια ΕΔΧ με ταξίμετρο.

Επισημαίνεται ότι η άδικη αυτή εξαίρεση θα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την δύσκολη κατάσταση που βιώνουν οι επαγγελματίες ΕΔΧ ΤΑΞΙ καθώς ό όγκος εργασιών τους έχει ήδη περιοριστεί σε μερικές διαδρομές την ημέρα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)