to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:58 | 29.03.2023

Πολιτική

Π. Τσαπανίδου: Στις 21 Μαΐου έρχεται η ώρα της πολιτικής αλλαγής, με μια κυβέρνηση στραμμένη στους πολλούς

Παρέμβαση της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Πόπης Τσαπανίδου, στο συνέδριο “STAR FORUM”


Για την ανάγκη πολιτικής αλλαγής στις 21 Μαΐου με το ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία πρώτο κόμμα, για μια κυβέρνηση με τα μάτια στραμμένα στους πολλούς, έκανε λόγο η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Πόπη Τσαπανίδου, μιλώντας στο συνέδριο STAR FORUM” του Star Κεντρικής Ελλάδας”.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει δείξει εδώ και χρόνια ότι η προτεραιότητά του είναι η εξυπηρέτηση των συμφερόντων των λίγων και των ισχυρών. Η κοινωνική πλειοψηφία, οι ευάλωτες ομάδες, η μεσαία τάξη, δεν είναι στη στόχευσή του”, επισήμανε.

“Βλέπουμε ότι η σημερινή κυβέρνηση αρνείται να μειώσει το ΦΠΑ στα τρόφιμα, αρνείται να μειώσει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα. Αποτέλεσμα είναι τα επιπλέον φορολογικά έσοδα από ΦΠΑ, για παράδειγμα, να μετατρέπονται σε market pass και άλλα τέτοια μέτρα που είναι ψίχουλα στις τσέπες του κόσμου. Γι’ αυτό βλέπουμε μια μεσαία τάξη να συμπιέζεται, τους ευάλωτους να πέφτουν ακόμα πιο χαμηλά, τις κοινωνικές ανισότητες να γίνονται τεράστιες”, δήλωσε η Πόπη Τσαπανίδου.

“Δική μας προτεραιότητα είναι οι πολλοί. Αυτό μπορεί να επιφυλάσσει συγκρούσεις. Αλλά δε θα συγκρουστούμε για να γκρεμίσουμε. Όπως λέει ο Αλέξης Τσίπρας, στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε. Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε την κοινωνική συνοχή. Να φύγει σταδιακά από μέσα μας η αντίληψη ότι το κράτος είναι εχθρός. Να γίνει σύμμαχος στη ζωή μας, να είναι δίπλα μας σε κάθε δυσκολία που θα τυχαίνει”, εξήγησε.

Σε ερώτηση για την τραγωδία των Τεμπών και τις πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης, υπογράμμισε: “όταν είσαι κυβέρνηση τεσσάρων ετών και φτάνουμε στο σημείο να συγκρούονται στην Ελλάδα δύο τρένα, δεν μοιράζεις τις ευθύνες στους άλλους”. “Ό,τι προβλήματα και να υπήρχαν πριν, είναι τέσσερα χρόνια κυβέρνηση. Θα μπορούσαν να τα αντιμετωπίσουν. Ειδικά όταν μιλούν για επιτελικό κράτος. Σε αυτό το επιτελικό κράτος δεν χτύπησαν ‘κόκκινα καμπανάκια’ τόσα χρόνια για την κατάσταση στο σιδηρόδρομο;”, ανέφερε η Πόπη Τσαπανίδου.

“Ζούμε σήμερα σε ένα καθεστώς που έχει ανελευθερία, φόβο, σε ένα καθεστώς που οι πολίτες δεν μπορούν να βγάλουν το μήνα. Η κυβέρνηση δεν στηρίζει τους πολίτες, όχι μόνο στο να τα βγάλουν πέρα σήμερα, αλλά στο να σκεφτούν και μια προοπτική για τη ζωή τους”, υπογράμμισε.

“Ο κόσμος χρειάζεται να πάρει ανάσα μέσα σε ένα κράτος, το οποίο πληρώνουμε. Πληρώνουμε φόρους, εισφορές και έχουμε ένα ΕΣΥ αναντίστοιχο. Την περίοδο της πανδημίας, είχαμε την κυβέρνηση να μας λέει ότι όλα είναι καλά, ότι έχουμε θετικούς δείκτες, ότι δεν κινδυνεύουν περισσότερο να πεθάνουν οι άνθρωποι όταν είναι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ”, σημείωσε.

Αναφερθείσα στην προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε: “η κυβέρνηση αυτή έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, ρύθμισε το χρέος -ώστε να είμαστε ήσυχοι για πολλά χρόνια ότι δεν έχουμε κάθε τρεις και λίγο να πληρώνουμε τις δόσεις των δανείων-, δημιούργησε το μαξιλάρι των 37 δισ., στο οποίο βασίστηκε η κυβέρνηση Μητσοτάκη”. “Παράλληλα, όταν βγήκαμε από την εποπτεία, το 2018, το 2019 είχαμε ρεκόρ επενδύσεων. Βγήκαμε από μία περιπέτεια που μας είχαν βγάλει οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις του παρελθόντος που έφτασαν να πτωχεύσουν τη χώρα”, τόνισε η Πόπη Τσαπανίδου.

“Νομίζω ότι σήμερα οι στιγμές είναι τέτοιες που πρέπει όλοι να αγωνιστούμε για να έρθει η πολιτική αλλαγή, πρώτα απ’ όλα πηγαίνοντας στην κάλπη”, είπε.

“Μετά από αυτήν την τετραετία, προκαλεί πολύ μεγάλη ανησυχία η εικόνα μιας νέας αυτοδύναμης κυβέρνησης Μητσοτάκη. Η αλαζονεία τους έχει ήδη χτυπήσει κόκκινο, αισθάνονται τελείως ανεξέλεγκτοι”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επαναλαμβάνοντας τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ότι είναι εφικτή η συγκρότηση προοδευτικής κυβέρνησης συνεργασίας στις εκλογές με απλή αναλογική, σημείωσε: “την επομένη της κάλπης θα συζητήσουμε με τις προοδευτικές δυνάμεις και θα κριθούν όλοι σε τι βαθμό αναλαμβάνουν την ευθύνη ώστε να μην πάει η χώρα σε ένα συνεχόμενο ράλι εκλογικών αναμετρήσεων”.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)