to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:33 | 29.03.2023

Πολιτική

Φάμελλος σε Γεωργιάδη: «Η λάσπη είναι η μόνη επιλογή της Νέας Δημοκρατίας»

Απάντηση Σ. Φάμελλου στον Α. Γεωργιάδη στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου για τα μέτρα στήριξης των θυμάτων και των πληγέντων στα Τέμπη


«Η ανακοίνωση της ημερομηνίας διενέργειας εθνικών εκλογών έχει δημιουργήσει μεγάλη αναταραχή και έχει τροφοδοτήσει μεγάλη ανασφάλεια στη Νέα Δημοκρατία. Φάνηκε από τα λεγόμενα του κ. Γεωργιάδη στη χθεσινή και στη σημερινή συνεδρίαση. Έφτασε στο σημείο να ρωτήσει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αν ως κυβέρνηση θα τα βάλει με τα αυθαίρετα. Αυτό σημαίνει δύο πράγματα. Ότι τα κυβερνητικά στελέχη βλέπουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα σχηματίσει μία προοδευτική κυβέρνηση και πως ο ίδιος ο κος Γεωργιάδης και η κυβέρνηση Μητσοτάκη τάσσονται με τα συμφέροντα της αυθαιρεσίας σε όλα τα επίπεδα και στη δόμηση και στην οικονομία» δήλωσε ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας και βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, απαντώντας στον κ. Άδωνι Γεωργιάδη στη συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου κατά τη β' ανάγνωση του Σχεδίου Νόμου "Μέτρα στήριξης των συγγενών των θυμάτων και των πληγέντων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών και άλλες διατάξεις”».

Χαρακτήρισε στη συνέχεια την κυβέρνηση Μητσοτάκη ως μία κυβέρνηση των αυθαίρετων: «Μόνο μία κυβέρνηση των αυθαίρετων μπορεί να είναι μία κυβέρνηση που έδινε συνεχώς κατά τη θητεία της παρατάσεις στην κατεδάφιση αυθαίρετων κατασκευών με τελεσίδικες αποφάσεις που βρίσκονται είτε στον αιγιαλό είτε σε ρέματα».

Σημείωσε επίσης πως κυβερνητικά στελέχη επιχειρούν προσωπικές επιθέσεις σε πολιτικούς αντιπάλους της κυβέρνησης, ρίχνουν δηλαδή λάσπη στον ανεμιστήρα, για να αποφύγουν τα πολιτικά επίδικα. «Ο κος Γεωργιάδης είπε χαρακτηριστικά ότι μπορεί να μπει στη λάσπη αν χρειαστεί. Η λάσπη είναι ο χώρος στον οποίο επιλέγετε να κάνετε πολιτική. Εμείς όμως δεν θα σάς κάνουμε τη χάρη γιατί γνωρίζετε ότι δεν είμαστε ίδιοι. Ο λόγος για τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναδεικνύει σκάνδαλα είναι γιατί αυτή η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την πολιτική για να ανανεώνει «καρέκλες», θέσεις εξουσίας, επειδή είναι επαγγελματίες πολιτικοί και από την άλλη για να ανανεώνει την υφιστάμενη οικονομική ελίτ σε βάρος της υγιούς επιχειρηματικότητας.

Αναφέρθηκε στα υπερκέρδη στην ενέργεια και στα διυλιστήρια εν μέσω ακραίας κρίσης ακρίβειας τα οποία και χαρακτήρισε κλεψιά: «Κλεψιά είναι το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι η χώρα με την ακριβότερη χονδρεμπορική τιμή ρεύματος στην Ευρώπη και για το 2023. Είναι κλεψιά διότι τα δισεκατομμύρια ευρώ των υπερκερδών βρίσκονται στα ταμεία λίγων εταιρειών ενέργειας. Αυτά τα 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ των υπερκερδών έχουν αφαιρεθεί από την τσέπη των καταναλωτών και έχει στερηθεί η υπόλοιπη αγορά. Κλεψιά είναι ότι τα δύο διυλιστήρια της χώρας έχουν 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ υπερκέρδη που η κυβέρνηση δεν έχει φορολογήσει και δεν έχει επιστρέψει ακόμη στους καταναλωτές. Αυτήν την κλεψιά στηρίζετε με τις πολιτικές που ασκείτε».

Ο Σ.Φάμελλος σημείωσε επίσης ότι ορισμένα στελέχη σας εκμεταλλεύονται τη θέση τους για να κλέβουν με το παραπάνω: «Όπως έκανε ο κος Πάτσης που αγόραζε κόκκινα δάνεια, όπως ο κος Μαραβέγιας που αιτήθηκε επιχορήγηση που εγκρίθηκε χωρίς να έχει κεφάλαιο, ο κος Καππάτος που υποστήριζε funds έναντι πολιτών που έχαναν για μικροποσά την κατοικία τους, όπως και ο Υπουργός, κος Παπαθανάσης, που κατηγορείται για καταδολίευση δανειστών. Όλα αυτά με σκοπό τον ατομικό πλουτισμό. Αυτή είναι η Νέα Δημοκρατία».

Για τα περί «βίλας» του Αλέξη Τσίπρα στο Σούνιο απάντησε ότι:

«Σάς θυμίζω ότι εκδόθηκαν δικαστικές αποφάσεις για τη λάσπη στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα που υποχρέωσαν Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να ζητήσουν συγγνώμη για όλα τα ψέματα που διακινούσαν. Δεν μπορείτε να πιάσετε στο στόμα σας τον Αλέξη Τσίπρα. Μάς έχετε γυρίσει ανάποδα, έχετε προσπαθήσει να βρείτε οτιδήποτε μεμπτό και δεν έχετε βρει τίποτα. Γιατί δεν είμαστε ίδιοι κ. Γεωργιάδη».

Όσο για τα περί καταδίκης του Νίκου Παππά είπε: «είμαστε περήφανοι που ο Νίκος Παππάς ήταν ο Υπουργός που ανάγκασε τους καναλάρχες να πληρώσουν για πρώτη φορά για να λάβουν άδειες. Εμείς δεν βάζουμε πλάτη σε καναλάρχες όσο και αν αυτό μάς έχει κοστίσει πιθανώς πολιτικά».

Κλείνοντας την παρέμβασή του δήλωσε: «Ακόμη και οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας και όλη η κοινωνία θέλει πάνω από όλα οι πολιτικοί να είναι τίμιοι. Και αν εσείς έχετε αποφασίσει ότι είστε με τη λάσπη και με τα συμφέροντα των αυθαίρετων που πρέπει να κατεδαφιστούν με τελεσίδικες αποφάσεις, τότε καταλαβαίνουμε το άγχος σας»

«Δεν θα πέσουμε στη λάσπη και δεν θα μπούμε στο τοξικό κλίμα που προσπαθείτε να δημιουργήσετε προεκλογικά. Οι εκλογές θα γίνουν, ο κος Μητσοτάκης θα μάς χαιρετίσει και η διακυβέρνηση Μητσοτάκη θα παραμείνει ως ένα μαύρο κεφάλαιο στην ιστορία της Ελλάδας που αφήνει μία φτωχότερη και πιο αδύναμη Ελλάδα».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)