to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:02 | 29.03.2023

Πολιτική

Ό. Γεροβασίλη: Όνειρο απατηλό της ΝΔ η αυτοδυναμία στις 21 Μαΐου

Η Όλγα Γεροβασίλη τόνισε ότι η απλή αναλογική και ο σχηματισμός προοδευτικής κυβέρνησης συνεργασίας ήταν και είναι η επιλογή μας ως η μοναδική λύση σταθερότητας, και επιπλέον σημείωσε ότι «το μονοκομματικό μοντέλο διακυβέρνησης αλά ΝΔ του κ. Μητσοτάκη είναι παρωχημένο, αλαζονικό και καταστροφικό»


«Εμείς είμαστε εκείνοι που μιλάμε για την ανάγκη που έχει η χώρα για προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας, για μία νέα εποχή εξού και  νομοθετήσαμε την απλή αναλογική πιστεύοντας βαθιά ότι οι μονοκομματικές κυβερνήσεις και η άσκηση εξουσίας με αλαζονικό τρόπο τον οποίο  επιχειρεί και σήμερα ο κ. Μητσοτάκης να εμφανίζει ως σταθερότητα, έφεραν τη χώρα στην κατάσταση την οποία βρίσκεται σήμερα αλλά και την οδήγησαν σε κατάρρευση στο πολύ πρόσφατο παρελθόν. Επομένως, η αυτοδύναμη κυβέρνηση όπως την οραματίζεται και κυρίως θέλει να τη διατηρήσει ο κ. Μητσοτάκης ούτε ανταποκρίνεται στο σήμερα, ούτε αποτελεί λύση για τη χώρα» είπε η κ. Γεροβασίλη.

«Όνειρο απατηλό η αυτοδυναμία ΝΔ και άπιαστο, ο σχηματισμός κυβέρνησης συνεργασίας υπό τη Νέα Δημοκρατία» έτσι χαρακτήρισε την προοπτική σχηματισμού κυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία.

«Ο κ. Μητσοτάκης με την εξαγγελία των εκλογών στις 21.5 έσπευσε, ως μη όφειλε, να εξαγγείλει και τις δεύτερες και τις τρίτες. Τι ομολόγησε στην ουσία; Ότι γνωρίζει ότι δεν συγκεντρώνει αυτοδυναμία το κόμμα του, ότι είναι η μόνη δύναμη που δεν μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση στις 21 Μαΐου, εξού και η διάθεσή του να προδιαγράψει μία περιπετειώδη πορεία για τη χώρα για μεγάλο διάστημα.

Εκτός θέματος για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κάθε συζήτηση περί προσώπου πρωθυπουργού διαφορετικού από τον αρχηγό του πρώτου κόμματος.

Οι πρωθυπουργοί, οι βουλευτές και οι κυβερνήσεις επιλέγονται από το λαό δια της ψήφου του. Ο κόσμος όταν ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ψηφίζει με πρόεδρο τον Τσίπρα, ΝΔ με Μητσοτάκη, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με Ανδρουλάκη κ.ό.κ. Επομένως κάθε νύξη περί κυβέρνησης συνεργασίας με πρωθυπουργό πρόσωπο διαφορετικό από τον πρόεδρο του κόμματος που ο λαός αναδεικνύει ως πρώτη δύναμη είναι, για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εκτός θέματος» σχολίασε η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.  

«Την επομένη των εκλογών η ώρα της ευθύνης απέναντι και στη χώρα και στην ετυμηγορία του λαού –Με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρώτη δύναμη, η χώρα εισέρχεται σε περίοδο σταθερότητας με  προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας» τόνισε για τις μετεκλογικές συνεργασίες η Όλγα Γεροβασίλη.

«Σε μία προεκλογική περίοδο, γνωρίζουμε όλοι ότι τα κόμματα περιχαρακώνουν τον εκλογικό τους χώρο για να επιτύχουν το μάξιμουμ δυνατό αποτέλεσμα. Μετά όμως τις εκλογές ακολουθεί η ώρα της ευθύνης απέναντι στην πραγματικότητα. Εκτίμησή μου λοιπόν είναι ότι, εφόσον το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κάνει λόγο για προοδευτική διακυβέρνηση με σοσιαλιστικό προσανατολισμό, δεν είναι ποτέ δυνατόν να συγκλίνει με τη Νέα Δημοκρατία. Επίσης, ακριβώς επειδή, όπως είπα η μετεκλογική στιγμή είναι ώρα κρίσιμη απέναντι και στον λαό και στη χώρα θα φανεί κατά πόσον το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ θα πάρει την ευθύνη να επιτρέψει να συρθεί η χώρα σε δεύτερο γύρο εκλογών εάν ο λαός έχει –όπως πιστεύω απολύτως- επιλέξει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρώτο κόμμα» κατέληξε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)