to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:28 | 28.03.2023

Πολιτική

Ανοιχτή συζήτηση Δικτύου της Φιλοσοφικής για την Διαφορετικότητα

Το Δίκτυο Φιλοσοφικής του ΕΚΠΑ οργανώνει συζήτηση για να την ορατότητα και την αποδοχή και καλεί κάθε φοιτητή να συμμετάσχει σε αυτή τη προσπάθεια και να θυμηθούμε, να μιλήσουμε και να δράσουμε γιατί το “διαφορετικό” είναι όμορφα μοναδικό, όπως όλ@ μας. Η συζήτηση θα γίνει την Τετάρτη 29/03 στις 11 π.μ. στα τραπεζάκια του Δικτύου στο τέταρτο όροφο της Φιλοσοφικής (πλησίον του Κυλικείου)


Σε σχόλιο του ο Κωνσταντίνος Λιοντάκης, μέλος του Δικτύου ΦΛΣ ΕΚΠΑ τονίζει:

"Η πρόσφατη έκθεση κόλαφος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στην Ελλάδα ήρθε να επιβεβαιώσει το γεγονός ότι η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα στη χώρα μας ζει με πολύ λιγότερα δικαιώματα απ’ ότι στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Οι παλαιότερες προσπάθειες φαίνεται να ανατρέπονται από τις πρακτικές της σημερινής κυβέρνησης  υποδαυλίζοντας τα συντηρητικότερα στρώματα προκαταλήψεων που μαστίζουν τη κοινωνία μας και καταπιέζουν οποιαδήποτε μορφή έκφρασης της διαφορετικότητας.

Οι συντηρητικές ιδεολογικές αξίες που προάγει ο (νεο)φιλελευθερισμός, η πατριαρχική δομή της κοινωνίας, ο θρησκευτικός φονταμεταλισμός, είναι επικίνδυνες και εχθρικές για τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, που οδηγούν ως ανάχωμα και παραμερισμό των δικαιωμάτων και αναγκών μας. 

Το Δίκτυο ΦΛΣ ως μία σύγχρονη αριστερή, προοδευτική και ριζοσπαστική παράταξη τάσσεται υπέρ του αγώνα για την άρση των έμφυλων αυτών διακρίσεων και εμποδίων στο πανεπιστήμιο και στη κοινωνία.

Καλούμε τ@ φοιτητ@ σε μία ανοικτή συζήτηση για ζητήματα ορατότητας, συμπερίληψης και αποδοχής του “διαφορετικού”, που θεάζεται ως όμορφα μοναδικό, όπως όλ@ μας. 

Συντασσόμαστε με τους αγώνες για κοινωνική χειραφέτηση και απελευθέρωση διεκδικώντας τη θεσμοθέτηση των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας σε κάθε επίπεδο. 

Κρίνεται επομένως αναγκαία μία ανοικτή συζήτηση προς όλ@ τ@ συμφοιτητ@ για να τεθούν όσο το δυνατόν πιο συλλογικά και σφαιρικά ζητήματα αναγνώρισης της ευαλωτότητας των ΛΟΑΤΚΙ+  και δημιουργίας συνθηκών αξιοπρεπούς διαβίωσης για όλ@ τόσο στο πανεπιστήμιο όσο και στη κοινωνία.

Η ανοιχτή συζήτηση, άλλωστε, είναι ο μόνος τρόπος για να ανοίξουμε το δρόμο προς ένα πραγματικά δημοκρατικό και συμπεριληπτικό πανεπιστήμιο και κοινωνία."

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)