to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:11 | 28.03.2023

Πολιτική

Σ. Φάμελλος: Το μόνο αδιέξοδο είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη

«Ο στόχος συγκρότησης μίας προοδευτικής κυβέρνησης την επόμενη μέρα των εκλογών είναι ένας «εθνικός» και κοινωνικός στόχος για τα καλό της πατρίδας και όχι ένας στενά κομματικός στόχος. Η Ελλάδα χρειάζεται μία ισχυρή προοδευτική κυβέρνηση με πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από την πρώτη Κυριακή γιατί χρειάζεται ασφάλεια. Ο κος Μητσοτάκης είναι αυτός που θέλει να οδηγήσει τη χώρα σε ανασφάλεια και περιπέτειες κάνοντας λόγο από τώρα για δεύτερες και τρίτες εκλογές», δήλωσε ο​ τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας και βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Φάμελλος, στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του «Star channel».


Σχολίασε τα περί συνέπειας της κυβέρνησης Μητσοτάκη: «Ο κος Μητσοτάκης που υποσχόταν προεκλογικά το 2019 μία καλύτερη Ελλάδα παρέδωσε τελικά μία πιο αδύναμη Ελλάδα, φτωχότερη, ανασφαλή, με τον ίδιο να έχει προκαλέσει πολιτική αστάθεια, ακραία ακρίβεια αλλά και σοβαρά ζητήματα δημοκρατίας και ασφάλειας των πολιτών. Άρα, οι εκλογές πρέπει να γίνουν για να φύγει το συντομότερο η καταστροφική για τη χώρα κυβέρνηση Μητσοτάκη. Η ελληνική κοινωνία και η ελληνική οικονομία θέλουν μία συμμαχική προοδευτική κυβέρνηση μετά την 21η Μάϊου που θα διαφυλάσσει τη δημοκρατία».

Σημείωσε δε ότι η «επίθεση» του κ. Μητσοτάκη αλλά και των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στην απλή αναλογική και στις συμμαχικές κυβερνήσεις προσβάλει τις συμμαχικές κυβερνήσεις που κυβερνούν ιστορικά στην πλειονότητα των ευρωπαϊκών χωρών. «Δεν υπάρχει κανένα αδιέξοδο στη δημοκρατία. Το μόνο αδιέξοδο είναι ο κος Μητσοτάκης».

Σχετικά με τη συζήτηση που έχει ανοίξει για το πρόσωπο του Πρωθυπουργού είπε: «Κανείς, ούτε ο κος Ανδρουλάκης, μπορεί να μη σεβαστεί το αποτέλεσμα των εκλογών. Οι πολίτες είναι αυτοί που θα επιλέξουν ποιος θα είναι Πρωθυπουργός, οι πολίτες θα επιλέξουν ποιο θα είναι το πρώτο κόμμα στις εκλογές αλλά και προοδευτική συμμαχική κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή».

Ο Σ.Φάμελλος σχολίασε τέλος: «Κλείνοντας πλέον τον τετραετή κύκλο της διακυβέρνησης Μητσοτάκη ο απολογισμός είναι δυστυχώς αρνητικός. Πρωτιές στην ακρίβεια στο ρεύμα, είμαστε ήδη πρώτοι στη χονδρεμπορικη τιμή ρεύματος στην Ευρώπη για το 2023, πρωτιά στα θύματα της πανδημίας, ακρίβεια παντού, η Ελλάδα ελέγχεται για ζητήματα σχετικά με τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου από ευρωπαϊκούς θεσμούς. Αυτή είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Εμείς θέλουμε μία ισχυρή πατρίδα και αυτό μπορεί να το διασφαλίσει μόνο μία προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Πρέπει να ενωθούμε πάλι όλες και όλοι γύρω από έναν κοινό σκοπό, για μία ισχυρή Ελλάδα με μία προοδευτική κυβέρνηση μετά τις εκλογές».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)