to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:03 | 28.03.2023

Πολιτική

Γ. Κατρούγκαλος: Fake news κατά ΣΥΡΙΖΑ - Με κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου αυξήθηκε το όριο συνταξιοδότησης στα 67

Το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης αυξήθηκε στα 67 έτη από τον 4093/2012 της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου και όχι από τον νόμο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης 4387/2016 του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρει ο πρώην υπουργός Εργασίας ξεσκεπάζοντας τα fake news της εφημερίδας «Τα Νέα»


Τη συντονισμένη επίθεση μέσω fake news ώστε να αποδοθεί στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ η αύξηση των συνταξιοδοτικών ορίων στα 67 χρόνια ξεσκεπάζει με αναρτήση τους στα Τwitter, o βουλευτής και τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος διετέλεσε υπουργός Εργασίας της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος κατηγορεί την εφημερίδα «Τα Νέα» για fake news μέσω, μάλιστα, δύο σημερινών άρθρων που φιλοξενεί, με το ένα να επιτήθεται χυδαία σεξιστικά στην Γραμματέα του κόμματος Ράνια Σβίγκου για τη συμπαράσταση στον αγωνιζόμενο γαλλικό λαό και το δεύτερο που αναφέρεται στην αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 έτη από τον τότε υπουργό Εργασίας.

Όπως επισημαίνει ο Γιώργος Κατρούγκαλος, το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης αυξήθηκε στα 67 έτη από τον 4093/2012 της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου και όχι από τον νόμο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης 4387/2016 του ΣΥΡΙΖΑ και δημοσιεύει εγκύκλιους της εποχής για το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ κ το Ταμείο των αυτοαπασχολούμενων που ρητά λένε: «από 1/1/2013 γενικό όριο ηλικίας το 67ο».

«Πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη με το fakenews ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πήγε, τάχα, το γενικό όριο ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 κ τώρα λένε το ακόμη χειρότερο ότι, τάχα,  ο δικός τους νόμος 4093/2012 αφορούσε μόνο το δημόσιο, ενώ εμείς το επεκτείναμε στον ιδιωτικό τομέα» σημειώνει ο Γ. Κατρούγκαλος. «Όχι πώς θα ντραπεί κ κανένας! Άξιος ο μισθός τους» καταλήγει.

Όπως αναφέρει σε πρώτη ανάρτηση του στο Twitter o Γ. Κατρούγκαλος:
«Όχι με ένα, αλλά με δύο άρθρα τα σημερινά Νέα, με ευκαιρία τη συμμετοχή αλληλεγγύης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τη Ράνια Σβίγκου στις κινητοποιήσεις της Γαλλίας, αναπαράγουν το fake news ότι το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης αυξήθηκε στα 67 από  το νόμο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης 4387/2016 («νόμος Κατρούγκαλου»).
Ο ν. 4093/2012 της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου είναι αυτός που όρισε ως γενικό όριο ηλικίας το 67° έτος».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)