to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:23 | 27.03.2023

Πολιτισμός

Νέες αποκαλύψεις για τις μαφιόζικες απειλές κατά αρχαιολόγων - «Ανοίγουν» τηλέφωνα

«Ο φόβος πρέπει να αλλάξει στρατόπεδο και να πάρουν το μήνυμα αυτοί που έδειραν τον συνάδελφό μας» τόνισε η πρόεδρος του Συλλόγου των Ελλήνων Αρχαιολόγων


Αναβαθμίστηκε η κατηγορία για τον άγριο ξυλοδαρμό του αρχαιολόγου Μανώλη Ψαρρού, ο οποίος έπεσε θύμα επίθεσης ενώ επέστρεφε στο σπίτι του από τη δουλειά του στη Μύκονο. Η υπόθεση που είχε αρχικά αντιμετωπιστεί ως πλημμέλημα αναβαθμίζεται πλέον σε κακουργηματική σωματική βλάβη.

«Ήρθαμε στη Μύκονο, για να στηρίξουμε τους συναδέλφους και να στείλουμε μήνυμα ότι δεν φοβόμαστε» τόνισε η πρόεδρος του Συλλόγου των Ελλήνων Αρχαιολόγων Δέσποινα Κουτσούμπα, που επισκέφθηκε το νησί.

Η Δέσποινα Κουτσούμπα κάλεσε τους πολίτες της Μυκόνου και τους φορείς του νησιού «να απομονώσουν τα στοιχεία που δρουν με μαφιόζικο τρόπο» καταγγέλλοντας και νέες απειλές κατά αρχαιολόγων.

«Έχει συμβεί συνάδελφοι να πάνε αυτοψία, κατόπιν παραγγελίας εισαγγελέα, και δεν μπόρεσαν να μπουν γιατί οι μπράβοι τους έκλεισαν την πόρτα» κατήγγειλε μεταξύ άλλων.

Όπως τόνισε «εμείς βγήκαμε μπροστά γιατί θεωρούμε πως υπάρχει κι άλλος κόσμος αποφασισμένος να ξεμπερδέψουμε με αυτά τα κυκλώματα αλλά για να γίνει αυτό χρειάζεται η συνδρομή της κυβέρνησης. Ο φόβος πρέπει να αλλάξει στρατόπεδο και να πάρουν το μήνυμα αυτοί που έδειραν τον συνάδελφό μας».

«Για εμάς είναι πολύ απλό. Χτυπάνε έναν από εμάς; Πρέπει να πάρουμε απάντηση από την πολιτεία. Πρέπει να καταλάβουν πως οι μαφιόζικες πρακτικές δεν περνάνε!» σημείωσε η πρόεδρος του Συλλόγου των Ελλήνων Αρχαιολόγων Δέσποινα Κουτσούμπα.

Σε ερώτηση για την αναβάθμιση του ξυλοδαρμού σε κακούργημα, η ίδια σχολίασε ότι «μας ικανοποιεί αυτή η εξέλιξη γιατί θα ανοίξουν τηλέφωνα ώστε να έχουμε περισσότερα στοιχεία για να οδηγηθούμε στον φυσικό και στον ηθικό αυτουργό γιατί είναι σαφές πως το θέμα δεν ήταν προσωπικό. Για εμάς είναι πολύ απλό. Χτυπάνε έναν από εμάς; Πρέπει να πάρουμε απάντηση από την πολιτεία. Πρέπει να καταλάβουν πως οι μαφιόζικες πρακτικές δεν περνάνε!».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)