to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:01 | 26.03.2023

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ζακύνθου: «Πρωταθλήτρια» στο πλιάτσικο η διοίκηση του νοσοκομείου Ζακύνθου

Με τον Βουλευτή Ζακύνθου, Διονύση Ακτύπη τα βάζει η Νομαρχιακή Επιτροπή Ζακύνθου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε ότι αφορά το νοσοκομείο του νησιού.


“Ας μην υποτιμά ο κ. βουλευτής την νοημοσύνη της ζακυνθινής κοινωνίας σύντομα θα την βρει απέναντι του…”, με αυτό κλείνει το δελτίο τύπου.

Αναλυτικά:

“«Χρυσές» δουλειές με τα νοσοκομεία έκανε η νεοσύστατη εταιρεία «Ελληνικός Χαλκός ΙΚΕ», σύμφωνα με αποκαλυπτική δημοσιογραφική έρευνα. Η ΙΚΕ «HELLENIC COPPER P.C.», η οποία ιδρύθηκε μέσα στα χρόνια της πανδημίας, τον Αύγουστο του 2020 και μέχρι στιγμής έχει να επιδείξει συνεργασία με 11 δημόσια νοσοκομεία, μέσω απευθείας αναθέσεων αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και ειδικότερα από τις 27 Δεκεμβρίου 2021 μέχρι και τις 7 Μαρτίου 2023.

Ενώ μάλιστα βρισκόμαστε στο τέλος της πανδημίας, με το υπουργείο Υγείας του κ. Πλεύρη να αποφασίζει σταδιακά την άρση όλων των μέτρων για τον κορωνοϊό, τα ελληνικά νοσοκομεία βρίσκονται το τελευταίο διάστημα σε έναν οργασμό εγκαταστάσεων προϊόντων χαλκού με αναθέσεις, συνήθως απευθείας, που προτάσσουν ως αιτιολογία τον COVID.

Μεταξύ αυτών και το νοσοκομείο Ζακύνθου με την υψηλότερη δαπάνη ανάθεσης, της τάξης των 259.000 ευρώ, προς την συγκεκριμένη εταιρεία, με την οποία συνήψε σύμβαση σαν την μοναδική προσφέρουσα στον σχετικό διαγωνισμό.

Ειδικότερα το κόστος της επίστρωσης των επιφανειών με χαλκό ανήλθε σε 98.000 ευρώ και αφορούσε 16.650 μικρό – επιφάνειές μερικών τετραγωνικών εκατοστών , διαμορφώνοντας το μέσος κόστος σε 5,88 ευρώ ανά επιφάνεια !!!

Το ύψος της σχετικής σύμβασης στο νοσοκομείο Ζακύνθου είναι το υψηλότερο μεταξύ των 11 δημόσιων νοσοκομείων, ενώ είναι από τα μικρότερα σε μέγεθος. Μάλιστα με το δεδομένο, ότι εφόσον υπάρχουν επιστημονικά πρωτοκολλά για την αντιμικροβιακή δράση του χαλκού, θα είναι κοινά αναλογικά για κάθε νοσοκομειακό χώρο, δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά για καταχρηστική κάλυψη επιφανειών με χαλκό καθώς και για υπερτιμολόγηση των υλικών της σύμβασης.

Είναι πραγματικά εντυπωσιακή η έλλειψη κάθε αναφοράς στην «αντιμικροβιακή θωράκιση» του νοσοκομείου, εκ μέρους του βουλευτή της ΝΔ κ. Δ. Ακτυπη στον πρόσφατο «απολογισμό για το έργο του» στο νοσοκομείο Ζακύνθου.

Θα ήταν η μόνη ειλικρινής αναφορά του στα πεπραγμένα της κατάρρευσης του ιδρύματος με την τραγική ιατρική υπο-στελέχωση των περισσότερων κλινικών πρώτης γραμμής και παράλληλα στην αχρείαστη ιδιωτικοποίηση του.

Προφανώς προτίμησε να φορτώσει στον αποπεμθέντα εκλεκτό του τ διοικητή Γ. Ραγκουση τις «βρώμικες δουλειές» των γαλάζιων ακρίδων.

Όπως ακριβώς έκανε και στην άλλη υπόθεση «κυκλικής οικονομίας», με την οποία ανατέθηκαν οικοδομικές εργασίες του
ιδρύματος αξίας 68.200 ευρώ – πάντα μετα από προσκλήσεις ενδιαφέροντος με ένα και μοναδικό προσερχόμενο – σε έναν ….μόνιμο υπάλληλο του νοσοκομείου.

Για την οποία ακόμα αναμένουμε τα αποτελέσματα κάποιας…ΕΔΕ, όπως λέμε το θέμα ερευνάται….

Ας μην υποτιμά ο κ βουλευτής την νοημοσύνη της ζακυνθινής κοινωνίας σύντομα θα την βρει απέναντι του…”.

 

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)