to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Σε λίγο θα μοιράσουν παντεσπάνι!

Ο πρίγκηπας πουλάει παραμύθι μέχρι οι κυλιόμενες δημοκοπήσεις να γίνουν κυλιόμενες πέτρες κατά πάνω του.


Ποιά συντρίμμια του επιτελικού κράτους; Όλα ήταν απαστράπτοντα στην συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου. Σκηνικό κάτι ανάμεσα σε Βερσαλλίες και σπίτι του Βολταίρου. Οι συνομιλητές αντικαθρεπτίζονταν στα γυαλιστερά τραπέζια και πατώματα. Σκιές της επικοινωνίας και του life style , στο φόντο μίας ανείπωτης τραγωδίας. Έλειπε μόνο το ρολόι των 80.000 € του Μακρόν. Είχες την εντύπωση ότι κάποια στιγμή θα πεταχτεί από την γωνία η Μαρία-Αντουανέτα και θα συστήσει στους υπηκόους να φάνε παντεσπάνι αν δεν έχουν ψωμί. Από το υπόγειο του Μαξίμου ο δολοπλόκος πολυτελείας Σταν Γκρήνμπεργκ κινούσε τα νήματα, ως υποβολέας ενός σουρεαλιστικού έργου, το οποίο σε κρατούσε σε αγωνία αν τελικά πρόκειται για τραγωδία ή κωμωδία.

Διαβάζω στο  ieidiseis ότι, από τις κυλιόμενες δημοσκοπήσεις, οι κατά τα άλλα φιλότιμοι και ηρωικώς μαχόμενοι για το image του πρωθυπουργού δημοσκόποι διαπιστώνουν ότι η αχίλλειος πτέρνα του είναι η χαμηλή συναισθηματική σχέση του με τους πολίτες. Ξέρουν οι άοκνοι αυτοί σκαπανείς των διαθέσεων της κοινής γνώμης κάποιον πρίγκηπα που να συντρίβεται συναισθηματικά από τα βάσανα του λαού;

Το πολύ-πολύ να επρόκειτο για κάποιον Μέδικο στην Φλωρεντία, που έστελνε μυστικούς σπιούνους στην Ponte Vecchio για να κρυφακούσουν αν τυχόν γυρίζει ανάποδα το μάτι του λαού από την οργή. Τί να τους κάνεις όμως τους σπιούνους παλαιάς κοπής όταν, στην εποχή των υποκλοπών, ο άρχοντας ξέρει τα πάντα, ακόμη κι αν ο Ανδρουλάκης πίνει ένα χαμομήλι πριν κοιμηθεί, μιάς και μεσολάβησε κάποια δήλωση του Λοβέρδου.

Ο πρίγκηπας πουλάει παραμύθι μέχρι οι κυλιόμενες δημοκοπήσεις να γίνουν κυλιόμενες πέτρες κατά πάνω του. Μέχρι στο παραμύθι να βγει ο δράκος που θα τα καταπιεί όλα, ακόμη και την Αντουανέτα με το παντεσπάνι.   

*  Ο  Γ. Βαρεμένος είναι βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)