to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:14 | 26.03.2023

Πολιτική

Νίκος Παπαθανάσης: Συνέχεια με μηνύσεις από τον υπουργό για τα περί ευνοϊκής μεταχείρισης στην υπόθεση χρέους των 2 εκατ. ευρώ

Νέες αποκαλύψεις σχετικά με τις οφειλές του αν υπουργού Ανάπτυξης Νίκου Παπαθανάση στις τράπεζες, από την εφημερίδα Documento. Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία φέρετε να πέτυχε «κούρεμα» ύψους 96,5% - Με προσφυγή στη Δικαιοσύνη κατά της εφημερίδας απαντά ο αν. υπουργός


Σύμφωνα με ρεπορτάζ του κυριακάτικου φύλλου της εφημερίδας Documento ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, κατάφερε και πέτυχε κούρεμα των οφειλών του προς την Eurobank κατά 96,5%, δηλαδή σε απόλυτα νούμερα από τα 1.458.548,29 ευρώ που όφειλε το 2015 από τη σύμβαση ανοικτού αλληλόχρεου λογαριασμού που είχε υπογράψει ως εγγυητής, και με τους τόκους υπερημερίας να έχουν ανεβάσει την οφειλή σε 2,065 εκατ. ευρώ διακανόνισε (μετά την έκδοση της πρωτόδικης απόφασης που τον καταδίκασε για καταδολίευση δανειστών) ώστε να πληρώσει 50.000 ευρώ.

Το ποσοστό του κουρέματος αυξάνεται σε 97,53% αν προστεθούν οι τόκοι υπερημερίας από το 2015 έως το 2020 που εκδόθηκε η πρωτόδικη απόφαση.

Ο αποκαλύψεις έρχονται την ώρα που η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει ξεκινήσει κανονικά τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, εκδιώκοντας πολίτες από τα σπίτια τους για πολύ μικρότερα ποσά χρεών.

Εκτεθειμένη η διοίκηση της Eurobank

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά και το Documento η Eurobank, που είναι η τράπεζα με την οποία ο Ν. Παπαθανάσης έκανε τον διακανονισμό είναι με την πλάτη στον τοίχο. Το ερώτημα που έρχεται και χρήζει απάντησης είναι «πώς κάνει τέτοια κουρέματα στον εξωκοινοβουλευτικό αν. υπουργό Ανάπτυξης, όταν εμφανίζεται ιδιαίτερα άκαμπτη στις διαπραγματεύσεις και προχωρά σε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς με τους κόκκινους δανειολήπτες που αγωνιούν να σώσουν την πρώτη κατοικία τους».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, υποστηρίζεται από τη διοίκηση της τράπεζας ότι κούρεψαν το χρέος Παπαθανάση στα όρια που κοστίζει η κατοικία του ώστε να «πάρουν κάτι από τον υπέρογκο δανεισμό».

Με προσφυγή στη Δικαιοσύνη απαντά ο Ν. Παπαθανάσης

Μετά τις νέες αποκαλύψεις της εφημερίδας ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης με ανάρτητηση του στο twitter δηλώνει ότι το «λόγο πλέον θα τον έχει η Ελληνική Δικαιοσύνη» για την συνεχιζόμενη «δεινή συκοφαντική εκστρατεία σε βάρος μου και την βαρύτατη προσβολή της προσωπικότητάς μου» απο τον Κώστα Βαξεβάνη.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)