to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:28 | 31.03.2013

Πολιτική

Αρνείται ο Αναστασιάδης ότι έβγαλε λεφτά στο εξωτερικό πριν το κούρεμα

Διαψεύδει ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, τα δημοσιεύματα που ήθελαν συγγενή του να μετέφερε το ποσό των 21 εκατ. ευρώ σε τράπεζα της Αγγλίας, μόλις τρεις ημέρες πριν από την απόφαση του Eurogroup για το κούρεμα των καταθέσεων.


Ο κ. Αναστασιάδης μιλά για κάνει λόγο για προσπάθεια αποπροσανατολισμού από όσους φέρουν ευθύνη για τη χρεοκοπία της χώρας ενώ αναφέρει πως δεν θα ανεχθεί την όποια διαπλοκή και καταλήγει σημειώνοντας πως ούτε αυτός εξαιρείται από τυχόν έρευνα, είτε ως πρόεδρος της Δημοκρατίας είτε ως πολίτης.

Η ανακοίνωση του Νίκου Αναστασιάδη:

«Η προσπάθεια διασυρμού εταιριών ή προσώπων συνδεδεμένων με την οικογένειά μου, αλλά και ο στόχος να πληγεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δεν αποτελούν παρά προσπάθεια αποπροσανατολισμού του λαού από τις ευθύνες όσων οδήγησαν τη χώρα σε κατάσταση χρεοκοπίας.

Θέλω να κάνω ξεκάθαρο πως η διακηρυγμένη θέση μου πως δεν θα ανεχτώ την όποια διαπλοκή, δεν με εξαιρεί βεβαίως, και συνεπώς εάν το ΑΚΕΛ και το εκφραστικό του όργανο επιθυμούν την πλήρη διερεύνηση τυχόν ευθυνών μου, θα πρέπει να θεωρούν δεδομένη τη δική μου συμβολή στο διορισμό ποινικών ανακριτών από τον Γενικό Εισαγγελέα.

Επιθυμώ, επίσης, να επαναλάβω ότι κανείς δεν εξαιρείται της έρευνας την οποία ανέλαβε η υπό τον κ. Πική Ερευνητική Επιτροπή. Ούτε και εγώ προσωπικά, είτε ως πρόεδρος της Δημοκρατίας, είτε ως απλός πολίτης.

Μεθαύριο Τρίτη, όταν η Διερευνητική Επιτροπή θα αναλάβει τα καθήκοντά της, θα καλέσω τον πρόεδρο και τα μέλη της να ερευνήσουν την συγκεκριμένη περίπτωση με την ίδια αυστηρότητα με την οποία, είμαι σίγουρος, ότι θα διερευνήσουν όλες τις πτυχές της οικονομικής τραγωδίας την οποία βιώνει ο λαός μας».

Το επίμαχο δημοσίευμα της εφημερίδας «Χαραυγή»

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Χαραυγή», που παρουσιάζει και σχετικό έγγραφο, η εταιρεία Loutsios & Sons ltd ιδιοκτησίας του πατέρα του γαμπρού του Προέδρου της Δημοκρατίας της Κύπρου, φέρεται να έβγαλε από τη Μεγαλόνησο μεγάλο χρηματικό ποσό, μόλις τρεις ημέρες πριν από την απόφαση του Eurogroup για «κούρεμα» καταθέσεων.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, πριν από το Εurogroup της 15ης Μαρτίου που αποφάσισε κούρεμα στις καταθέσεις των κυπριακών τραπεζών, η εταιρεία που ανήκει σε στενό συγγενή του κ. Αναστασιάδη «έσπασε» πέντε γραμμάτια που διατηρούσε στη Λαϊκή τράπεζα συνολικής αξίας 21 εκατομμυρίων ευρώ και τα έστειλε στο Λονδίνο.

Πηγή: topontiki.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)