to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:26 | 24.03.2023

Διεθνή

Απειλητική επιστολή με λευκή σκόνη στον εισαγγελέα που διερευνά τον Τραμπ

Ο εισαγγελέας του Μανχάταν, Άλβιν Μπραγκ έλαβε φάκελο με ύποπτη λευκή σκόνη και ένα σημείωμα που έγραφε «θα σε σκοτώσω», λίγο μετά την προειδοποίηση Τραμπ για «θάνατο και καταστροφή» εάν του ασκηθούν ποινικές διώξεις.


Ο εισαγγελέας του Μανχάταν, Άλβιν Μπραγκ, απειλήθηκε με δολοφονία από επιστολή που περιείχε λευκή σκόνη, μερικές ώρες αφότου ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε για «θάνατο και καταστροφή»  εάν του ασκηθούν ποινικές διώξεις.

Σύμφωνα με το CNBC, την Παρασκευή, σε μια αίθουσα αλληλογραφίας στο ίδιο δικαστικό μέγαρο, όπου το σώμα ενόρκων της Νέας Υόρκης άκουγε καταθέσεις για την υπόθεση χρηματισμού της πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς, βρέθηκε ένας φάκελος με αποδέκτη τον Άλβιν Μπραγκ. Ο φάκελος περιείχε λευκή σκόνη, ενώ μέσα έφερε ένα δακτυλογραφημένο σημείωμα που έγραφε «Άλβιν, θα σε σκοτώσω».

Το αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης πραγματοποίησε έρευνα και δήλωσε πως η σκόνη κρίθηκε «μη επικίνδυνη» και δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί στο σημείο.

Ωστόσο το σώμα των ενόρκων διέκοψε την Παρασκευή και θα μπορούσε να συνεχίσει τις εργασίες του τη Δευτέρα.

Νωρίτερα, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ είχε προχωρήσει σε νέα λεκτική επίθεση στον εισαγγελέα Άλβιν Μπραγκ, με ανάρτησή του στον ιστότοπο Truth Social.

«Τι είδους άτομο μπορεί να ασκήσει δίωξη σε ένα άλλο άτομο, στην προκειμένη περίπτωση σε έναν πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ ο οποίος έλαβε περισσότερες ψήφους από οποιονδήποτε άλλο εν ενεργεία πρόεδρο στην ιστορία και είναι ο κορυφαίος υποψήφιος (με διαφορά!) για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, για Έγκλημα, όταν όλοι γνωρίζουν πως ΚΑΝΕΝΑ Έγκλημα δεν διαπράχθηκε και είναι επίσης γνωστό ότι ο ενδεχόμενος θάνατος και καταστροφή σε μια τέτοια ψευδή κατηγορία θα μπορούσε να είναι ολέθριος για τη χώρα μας; Ποιος και γιατί θα έκανε κάτι τέτοιο; Μόνο ένας αχρείος ψυχοπαθής που μισεί πραγματικά τις ΗΠΑ» έγραψε ο Τραμπ για την υπόθεση της Στόρμι Ντάνιελς.

Το γραφείο του Μπραγκ, με επιστολή του προς τους Ρεπουμπλικανούς προέδρους των Επιτροπών στο Κογκρέσο, αμφισβήτησε την πρόθεσή τους να ερευνήσουν τα πεπραγμένα του, σημειώνοντας ότι ο Τραμπ ήταν εκείνος που «δημιούργησε την ψευδή εντύπωση ότι θα συλληφθεί». Υπενθυμίζεται πως το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ο πρώην πρόεδρος προέβλεψε –λανθασμένα, όπως αποδείχτηκε– ότι επρόκειτο να συλληφθεί τρεις ημέρες αργότερα.

Η Στόρμι Ντάνιελς, το πραγματικό όνομα της οποίας είναι Στέφανι Κλίφορντ, υποστηρίζει ότι χρηματίστηκε προκειμένου να μη μιλήσει για την ερωτική επαφή που είχε με τον Τραμπ το 2006. Ο πρώην πρόεδρος αρνείται ότι είχε σχέσεις με την Ντάνιελς και χαρακτηρίζει «απλή ιδιωτική συναλλαγή» την καταβολή 130.000 δολαρίων. Επιμένει ότι δεν διέπραξε έγκλημα και χαρακτηρίζει πολιτικά υποκινούμενη την έρευνα.

Ο Τραμπ βρίσκεται επίσης υπό ποινική έρευνα από το Υπουργείο Δικαιοσύνης για τις προσπάθειές του να σαμποτάρει την πιστοποίηση της νίκης του Προέδρου Τζο Μπάιντεν στο Εκλογικό Σώμα εναντίον του στις προεδρικές εκλογές του 2020.

Οι έρευνες διεξάγονται, ενώ ο Τραμπ επιδιώκει την υποψηφιότητα των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία του 2024.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)