to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:51 | 25.03.2013

Διεθνή

Συνέντευξη Τύπου του κύπριου ΥΠΟΙΚ, Μιχάλη Σαρρή

Ο υπουργός οικονομικών της Κύπρου, Μιχάλης Σαρρής, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup παραχώρησε συνέντευξη τύπου κατά την οποία δήλωσε ότι πετύχαμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα υπό αυτές τις συνθήκες. Παρά τις δύσκολες προκλήσεις η κυβέρνηση θα παλέψει για να κερδίσει το χαμένο έδαφος και να κάνει μία νέα αρχή.


Το κλείσιμο των τραπεζών δεν είναι συχνό ούτε εύκολο όμως επιβάλλεται για να μπορέσουμε να αναδιαρθρώσουμε το τραπεζικό μας σύστημα και να μπορέσουν να λειτουργήσουν οι Τράπεζες μας το συντομότερο. Το σημαντικότερο είναι ότι ένας μεγάλος αριθμός καταθετών κάτω των  100.000 ευρώ έχει διασφαλιστεί. Για τους μεγαλύτερους καταθέτες θα χρειαστούμε κάποιο χρόνο ώστε να γίνει η μετατροπή τους  σε κεφάλαιο. Θα υπάρξουν περιορισμοί στην διακίνηση χρημάτων και αναπόφευκτα μέχρι να γίνει η  προσαρμογή θα υπάρξουν δυσκολίες.  Θα χειριστούμε ελπίζω το πρόβλημα με ταχύτητα με την βοήθεια ειδικών και ασφαλώς της Τρόικας, ώστε να αποφύγουμε την εκροή. Στην ουσία, οι μεγαλοκαταθέτες θα μετατραπούν σε μετόχους, θα είναι οι νέοι ιδιοκτήτες  της τράπεζας.

Η ακριβής μορφή της συμφωνίας που επιτεύχθηκε το Eurogroup  έγινε κατόπιν σκληρής δουλειάς και παρόλο που έχει επώδυνες πτυχές θα φέρει σταθερότητα και θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξη στην Κύπρο. Οποιεσδήποτε άλλες οι εναλλακτικές λύσεις θα ήταν καταστροφικές. Αποφύγαμε τα καταστροφικά αποτελέσματα και οι όποιοι κίνδυνοι βρίσκονται μπροστά μας είναι διαχειρίσημοι. Όλοι μαζί θα δουλέψουμε σκληρά και θα προσπαθήσουμε ώστε σύντομα να αποπληρώσουμε το χρέος

Η Οικονομική ιστορία της Κύπρου αλλάζει. Η ενέργεια είναι το μέλλον και τα τραπεζικά ιδρύματα πρέπει να είναι λιγότερο στατικά και να συνδέονται με τους τομείς της ενέργειας. Αν διαχειριστούμε σωστά τις ευκαιρίες που μας δίνονται θα ξεπεράσουμε την κρίση και  θα αναπτυχθούμε γρήγορα.

Πηγή: sigmalive

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)