to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Μητσοτάκης-Ανδρουλάκης: Σε τροχιά πλήρους ρήξης μετά την αποκάλυψη-βόμβα για Μενουδάκο

Ο Ανδρουλάκης αποκάλυψε ότι στη δεξίωση για την Επέτειο της Δημοκρατίας ο Μητσοτάκης του ζήτησε να στηρίξει την αλλαγή ηγεσίας στην ανεξάρτητη Αρχή


Ανδρουλάκης και Μητσοτάκης βρίσκονται σε τροχιά πλήρους ρήξης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την προοπτική των μετεκλογικών συνεργασιών. Αυτό επικυρώνει και η επιλογή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. να αποκαλύψει τώρα την προσπάθεια που κατέβαλε ο πρωθυπουργός τον Ιούλιο, σε «νεκρό» χρόνο, να αποσπάσει τη συναίνεσή του για «ξήλωμα» του Κ. Μενουδάκου από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ).

Στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο Ν. Ανδρουλάκης αποκάλυψε ότι στη δεξίωση για την Επέτειο της Δημοκρατίας στο Προεδρικό και ενώ δεν είχε δημοσιοποιηθεί το σκάνδαλο των υποκλοπών ο Κυρ. Μητσοτάκης του ζήτησε να στηρίξει την αλλαγή ηγεσίας στην ανεξάρτητη Αρχή δεδομένου ότι απαιτούνταν 3/5, κάτι που απέρριψε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Η κίνηση αυτή ήρθε δύο μέρες προτού ο Ν. Ανδρουλάκης καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο για την απόπειρα παγίδευσής του από το Predator, ενώ ο ίδιος κατά δήλωσή του ήδη γνώριζε για την απόπειρα δέκα μέρες πριν από το εν λόγω περιστατικό στο Προεδρικό. Με την αποκάλυψη αυτή ο Ν. Ανδρουλάκης υπονόησε ουσιαστικά ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης -μην γνωρίζοντας τι ξέρει τότε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για την παρακολούθησή του- επιχείρησε να τον παγιδεύσει αποσπώντας συναίνεση για αλλαγή του Κ. Μενουδάκου εκτιμώντας ότι δεν ήταν πρόσωπο που θα μπορούσε να ελέγξει. Μάλιστα ο Ν. Ανδρουλάκης είπε πως ο Κυρ. Μητσοτάκης είχε ενημερώσει την Κομισιόν ότι σκόπευε να ενοποιήσει σε μια ενιαία Αρχή την ΑΠΔΠΧ με την ΑΔΑΕ, όπου προΐσταται ο Χρ. Ράμμος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου δεν σχολίασε την ουσία της αποκάλυψης, ωστόσο δεν διέψευσε και τις δηλώσεις Ανδρουλάκη: «Το ότι σε κάποια πράγματα ο πρωθυπουργός πρότεινε, η αξιωματική αντιπολίτευση, το κόμμα του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Ανδρουλάκης μπορεί να είχαν διαφορετική προσέγγιση και στο τι συζητούσαν μεταξύ τους όταν βρίσκονταν σε διάφορες εκδηλώσεις είναι άλλης τάξης θέμα και απολύτως λογικό, θεμιτό να έχει ο καθένας τη δική του θέση».

Το μέγεθος της μεθόδευσης συγκάλυψης που επιχειρούσε ήδη από τότε ο πρωθυπουργός συμπληρώνεται από το γεγονός ότι λίγο πριν από όλα όσα διημείφθησαν στο Προεδρικό είχε προτείνει στην πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου να ηγηθεί αυτής της ενιαίας Αρχής που σκόπευε να ιδρύσει. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της περιόδου, η πρώην βουλευτής είχε ενημερώσει τον Ν. Ανδρουλάκη για την πρόταση που της έγινε από τον Κυρ. Μητσοτάκη, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να μην συναινεί σε μια τέτοια εξέλιξη.

ΣΥΡΙΖΑ: Επιχείρησε συγκάλυψη με χειρουργικό τρόπο

Κατόπιν αυτών ο ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε «με τρόπο σοκαριστικό ότι ο κ. Μητσοτάκης όχι απλά ήξερε για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη και δεκάδων ακόμη πολιτικών, αλλά επιχείρησε με χειρουργικό τρόπο να κλείσει πιθανές τρύπες και να συγκαλύψει τα ίχνη του, τοποθετώντας έναν ακόμη “Δούρειο Ίππο” σε μια κρίσιμη θέση, έναντι δύο ακέραιων, όπως αποδείχτηκε, λειτουργών που δεν μπορούσε να ελέγξει». «Αφού εδώ και τέσσερις ημέρες ο κ. Μητσοτάκης σιωπά για την παρακολούθηση της Άρτεμης Σίφορντ, ας απαντήσει τουλάχιστον στο εξής: για ποιο λόγο σχεδίαζε από τον περασμένο Ιούλιο και πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο των υποκλοπών, την αντικατάσταση Μενουδάκου και τη κατάργηση Ράμμου με μια μόνο κίνηση;» τόνισε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η Ν.Δ. εκβιάζει το ΠΑΣΟΚ με τρίτες κάλπες

Στο φόντο των αποκαλύψεων Ανδρουλάκη και της δήλωσής του ότι στις μετεκλογικές συνεργασίες δεν θα αποδεχθεί να είναι πρωθυπουργός ο πρόεδρος του πρώτου κόμματος, το Μαξίμου έχει εξαπολύσει σφοδρή επίθεση εναντίον του, με τρία σκέλη. Ο Γ. Οικονόμου μίλησε για «πολιτικά εξωφρενική στάση» που «συνιστά θεσμική ασέβεια». «Ο κ. Ανδρουλάκης λέει “ψηφίστε με και πρωθυπουργός της χώρας θα είναι ο άγνωστος Χ”» ανέφερε. Δεύτερον, «φορτώνουν» ήδη στον Ν. Ανδρουλάκη το ενδεχόμενο τρίτων εκλογών, αφού η Ν.Δ. δεν θα αποδεχόταν τέτοιο όρο. Ο Γ. Οικονόμου δεν διέψευσε το ενδεχόμενο τρίτης κάλπης, ενώ ο Άδ. Γεωργιάδης εκδήλωσε ευθέως τη γραμμή του «εκβιασμού» δηλώνοντας ότι «αν έρθει κάποιος να μας εκβιάσει (...) θα πάρει και την ευθύνη» και πως «αν τώρα, αντί για συνεργάτης, βγει εκβιαστής, τι να κάνουμε τώρα». Τρίτον, ο Γ. Οικονόμου υπονόησε ότι η άρνηση Ανδρουλάκη για συνάντηση με τον πρωθυπουργό υποκρύπτει πρόθεση του ΠΑΣΟΚ για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Το σύστημα Μητσοτάκη αντιδρά λυσσαλέα, γιατί μοναδικός του στόχος είναι η διατήρηση της εξουσίας» σχολίασε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Δ. Μάντζος.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)