to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:29 | 24.03.2023

Κοινωνία

Νέες προθεσμίες για να απολογηθούν έλαβαν οι δύο σταθμάρχες για την τραγωδία των Τεμπών

Εκ νέου προθεσμία για να απολογηθούν ζήτησαν και έλαβαν από τον εφέτη ανακριτή οι δύο σταθμάρχες, που ήταν βάρδια τη μοιραία νύχτα της τραγωδίας στα Τέμπη - Εν τέλει, ο συμβασιούχος θα απολογηθεί τη Δευτέρα και ο παλαιότερος την Τρίτη.


Την πόρτα του Εφέτη Ανακριτή που διερευνά την τραγωδία των Τεμπών πέρασαν στις 10 το πρωί, οι δυο σταθμάρχες που είχαν βάρδια τη νύχτα του μοιραίου δυστυχήματος. Κατηγορούνται για διατάραξη των συγκοινωνιών σε βαθμό κακουργήματος, για ανθρωποκτονίες και σωματικές βλάβες από αμέλεια κατά συρροή. Και οι δύο έλαβαν νέες προθεσμίες να απολογηθούν.

Οι δύο Σταθμάρχες σύμφωνα με τον Επιθεωρητή Κυκλοφορίας, έπρεπε να είναι παρόντες στην βάρδια μέχρι τις 11 το βράδι και φέρεται να έφυγαν νωρίτερα. Πρώτος αναμένεται να απολογηθεί ο συμβασιούχος Σταθμάρχης, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό που θα ισχυριστεί είναι ότι το ωράριο του αφορούσε σε 8ωρη εργασία, άρα έφυγε γύρω στις 10:15 και ένα τέταρτο μετά το πέρας του ωραρίου του. Ο ίδιος δηλώνει συγκλονισμένος όπως και η οικογένειά του και από τι συνέβη, αλλά κυρίως από τον χαμό αυτών των 57 ανθρώπων.

Λίγο αργότερα αναμένεται να έρθει ο σταθμάρχης αορίστου χρόνου. Σύμφωνα με πληροφορίες αυτό που θα ισχυριστεί είναι οτι το ωράριο του έληγε στις 11 και παρότι έφυγε νωρίτερα, δεν θα μπορούσε να αποφύγει οτιδήποτε, καθώς το τρένο έφτανε σταθμό της Λάρισας αργόετρα.

Ο Επιθεωρητής Κυκλοφορίας θα απολογηθεί στις 30 Μαρτίου και αυτή είναι μία απολογία που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ο επιθεωρητής, ο οποίος τονίζει ότι είχε δώσει εντολή να μείνουν και οι δύο μέχρι 11:00, θα απολογηθεί με υπόμνημα 80 σελίδων.

Οι δύο σταθμάρχες της απογευματινής βάρδιας στο σταθμό Λάρισας, έπρεπε να είναι στην βάρδια τους μέχρι τις 23:00 και φέρεται να έφυγαν νωρίτερα.

Τι θα ισχυριστούν

Πρώτος αναμένεται ο συμβασιούχος σταθμάρχης και σύμφωνα με πληροφορίες αυτό που θα ισχυριστεί ότι το ωράριό του αφορούσε σε 8 ώρες εργασία, άρα έφυγε γύρω στις 22:15, δηλαδή ένα τέταρτο μετά το πέρας του ωραρίου του. Δηλώνει συγκλονισμένος τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένειά του για τον τραγικό θάνατο των 57 ανθρώπων και όσα συνέβησαν το μοιραίο βράδυ. Λίγο αργότερα αναμένεται να έρθει ο αορίστου χρόνου σταθμάρχης και σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να ισχυριστεί ότι το ωράριο του έληγε στις 23:00 και παρότι έφυγε νωρίτερα δεν θα μπορούσε να αποφύγει ό,τι έγινε καθότι το τρένο έφτασε στον σταθμό της Λάρισας λίγα λεπτά μετά τις 23:00, γύρω στις 23:02.

Ο προϊστάμενος επιθεώρησης ζήτησε κι έλαβε προσθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη 30 Μαρτίου. Θα ισχυριστεί ότι είχε δώσει εντολή να μείνουν και οι δύο σταθμάρχες μέχρι τις 23:00 και θα απολογηθεί με υπόμνημα 80 σελίδων.

“Σιωπή και σεβασμός… Θα τα πούμε όλα… Έπρεπε και οι δύο Σταθμάρχες να φύγουν στις 11… Το ωράριο εγκρίνεται με απόφαση του Διευθυντή Κυκλοφορίας”, είπε ο Προϊστάμενος επιθεωρητής. Ο συνήγορός του κ. Νάνος, μίλησε για το τεκμήριο της αθωότητας, ζητώντας “… να μην μετατραπεί σε κριτήριο ενοχής”. Πρόσθεσε ότι ο εντολέας του ήταν πάντα στην διάθεση των Αρχών.

Ο συμβασιούχος σταθμάρχης, ο οποίος υπενθυμίζεται έχει υποχρέωση σε 8ωρη βάρδια, δήλωσε «ψύχραιμος, αλλά πολύ στεναχωρημένος». Μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας ο πατέρας του είπε πως είναι όλοι τους πολύ αγχωμένοι. «Έχουμε να κοιμηθούμε πέντε μέρες, είναι πολύ αγχωμένο και ταραγμένο το παιδί» είπε. Η συνήγορός του, κ. Αποστολάκη, είπε ότι ο εντολέας της είναι συγκλονισμένος και δηλώνει αθώος για την τραγωδία, καθώς το ωράριό του ήταν 8 ώρες.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ | ΕΡΤ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)