to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Το κράτος Μητσοτάκη

Κάνοντας πολιτικό αφήγημα την τραγωδία των Τεμπών, εμφανίζεται ως «σταυροφόρος» στην απαλλαγή μας από τον κρατισμό


Δεν υπάρχει καμία υπερβολή στη διαπίστωση ότι η προχθεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού στον πάλαι ποτέ αρχηγό του Ποταμιού και (ξανά) δημοσιογράφο Στ. Θεοδωράκη ήταν Βατερλώ και ύβρις ταυτόχρονα.

Βατερλώ για έναν πρωθυπουργό που διαρκώς αλλάζει θέση ανάλογα με τις συμβουλές εγχώριων και ξένων επικοινωνιολόγων, εμφανιζόμενος άλλοτε με μισή-υποκριτική συγγνώμη, άλλοτε αποποιούμενος των ευθυνών μιας τραγωδίας, ενός προδιαγεγραμμένου εγκλήματος.

Η εργαλειοποίηση και η πολιτική εκμετάλλευση της τραγωδίας που επιχειρεί συστηματικά μπας και διασωθεί πολιτικά είναι η μεγαλύτερη ύβρις απέναντι στα θύματα, στις οικογένειές τους.

Κάνοντας πολιτικό αφήγημα την τραγωδία των Τεμπών, εμφανίζεται ως «σταυροφόρος» στην απαλλαγή μας από τον κρατισμό.

Ξετυλίγοντας την επιχειρηματολογία του στην προχθεσινή συνέντευξη μας προϊδέασε για το ιδιωτικό-πελατειακό κράτος που έχει κατά νου να χτίσει την επόμενη τετραετία.

Προχωρώντας βέβαια πρώτα σε μια συνταγματική αναθεώρηση που θα ακρωτηριάσει ό,τι έχει μείνει ακόμα όρθιο από τη λαίλαπα που σάρωσε τη χώρα από το 2019. Δρομολογώντας την πλήρη ιδιωτικοποίηση του κράτους, από την Υγεία, την Παιδεία (άρθρο 16) μέχρι τις μεταφορές, τα δίκτυα και το νερό, αλλά και ό,τι έχει μείνει όρθιο από τα εργασιακά (μπλοκάκια παντού) μέχρι και τις προσλήψεις στο (νέο) ιδιωτικό-Δημόσιο.

Ας έχουμε κατά νου ορισμένες επισημάνσεις του:

Υπεραμύνθηκε των ελαστικών σχέσεων εργασίας στο Δημόσιο, στη βάση των συμβάσεων με μπλοκάκι: «Να μην το υποτιμάμε το μπλοκάκι. Μπλοκάκι με συμβάσεις...» απάντησε σε σχετικό ερώτημα για τους σταθμάρχες με μπλοκάκι!

Στο στόχαστρό του μπήκε το ΑΣΕΠ: «Συμβάσεις ορισμένου χρόνου, γιατί έχουμε επιλέξει από την εποχή του ΑΣΕΠ για να διασφαλίσουμε το αδιάβλητο των προσλήψεων να έχουμε μια διαδικασία προσλήψεων, η οποία είναι εξαιρετικά “βαριά”»... Και εφόσον είναι εξαιρετικά βαριά, «το ΑΣΕΠ θα εξορθολογιστεί, οι προσλήψεις στο Δημόσιο θα εγκρίνονται από “εξωτερικό πιστοποιητή”, δεν θα γίνονται από τον ΟΣΕ, για να τρέχουν πιο γρήγορα»!

Απέναντι στις δημοκρατικές και (εναπομείνασες) συνταγματικές προβλέψεις που έχουν μείνει όρθιες, έρχεται το νέο πελατειακό και βαθιά ιδιωτικό κράτος Μητσοτάκη. Το «κράτος» της ατομικής ευθύνης. Ο ίδιος είχε υποστηρίξει προ ημερών ότι «πρέπει να σαρωθεί επιτέλους ό,τι κρατάει την Ελλάδα πίσω».

Μέσα από τη συνέντευξη ο πρωθυπουργός περιέγραψε με ακρίβεια ποιο είναι το μέγα διακύβευμα των επικείμενων εκλογών.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)