to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:45 | 23.03.2023

Πολιτική

Τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ζητείται μέλλον για τα παιδιά

«Και ενώ βρισκόμαστε εν αναμονή περισσότερων εξελίξεων για την υπόθεση της Ν. Σμύρνης, πληθαίνουν τα ερωτηματικά για το πως λειτουργούν και ελέγχονται οι δημόσιες δομές προστασίας και φιλοξενίας ανηλίκων, καθώς και τι μέτρα λαμβάνονται ώστε να μην οδηγούνται στην ιδρυματοποίηση»


Στην ανακοίνωση του Τμήματος Φεμινιστικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία τονίζεται συγκεκριμένα: 

«Τελευταία, δεν έχουμε σταματήσει να ακούμε καταγγελίες για απόπειρες βιασμών, βιασμούς και κακοποιήσεις ανήλικων παιδιών, κυρίως κοριτσιών.

Πρόσφατα, στην Νέα Σμύρνη, ανήλικη που διέμενε σε Κρατικό Ίδρυμα Φιλοξενίας της περιοχής φέρεται να την εκμεταλλευόντουσαν σεξουαλικά έναντι αμοιβής. Αν αναλογιστούμε πως πριν λίγους μήνες είχε πάρει τεράστιες διαστάσεις το κύκλωμα εκμετάλλευσης της 12χρονης στα Σεπόλια, δεν έχει γίνει τίποτα όλα αυτό το διάστημα για την προστασία του παιδιού και την ψυχολογική στήριξη του.

Και ενώ βρισκόμαστε εν αναμονή περισσότερων εξελίξεων για την υπόθεση της Ν. Σμύρνης, πληθαίνουν τα ερωτηματικά για το πως λειτουργούν και ελέγχονται οι δημόσιες δομές προστασίας και φιλοξενίας ανηλίκων, καθώς και τι μέτρα λαμβάνονται ώστε να μην οδηγούνται στην ιδρυματοποίηση.

Η αρμόδια υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου, όχι μόνο δεν έδωσε συγκεκριμένες απαντήσεις για το περιστατικό και τη λειτουργία τη δομής, αλλά για άλλη μια φορά, στοχοποίησε και αυτό το κορίτσι, όπως έκανε και με την 12χρονη, αποκαλύπτοντας τη συγκεκριμένη δομή αφού εμφανίστηκε με φόντο την εικόνα των κτιριακών της εγκαταστάσεων. Επιπλέον, το εξωφρενικό με την αδιόρθωτη υφυπουργό, είναι ότι δεν δίστασε να στοχοποιήσει όλα τα κορίτσια της δομής, δηλώνοντας ψευδώς, ότι «όλα προέρχονται από κακοποιητικό περιβάλλον», αποποιούμενη τις ευθύνες που της αναλογούν για  έναν κρατικό φορέα της δικαιοδοσίας της και ο οποίος υποτίθεται ότι υπάρχει για να στηρίξει τα κορίτσια προεφηβικής και εφηβικής ηλικίας,12-18 ετών, που έχουν ανάγκη φιλοξενίας.

Η κυβέρνηση, έπειτα από πιέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και το πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη και μόνο, οδηγήθηκε στη λειτουργία του «Σπιτιού του Παιδιού», στην Αθήνα, στην οποία θα καταθέσει η 14χρονη αντί της ΓΑΔΑ.

Η ανάγκη όμως για μια ολιστική, συντονισμένη και αποτελεσματική αντιμετώπιση της παιδικής κακοποίησης και της έμφυλης βίας, κυρίως στον τομέα της πρόληψης, παραμένει επείγουσα στη ζοφερή πραγματικότητα που ζούμε.

Το μέλλον μας άλλωστε είναι τα παιδιά. Ας προστατεύσουμε το δικαίωμα τους να ζουν χωρίς να υπόκεινται σε κακοποίηση και να τα  βοηθήσουμε όντως να αλλάξουν τον κόσμο.

#Δικαιοσύνη_Παντού»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)