to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:25 | 23.03.2023

Πολιτική

Κομματικοί διορισμοί: Το πολιτικό γραφείο του Νότη Μηταράκη μετακόμισε στη ...Βιβλιοθήκη της Χίου

Ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωνε, στη γνωστή συνέντευξή του στον κ. Θεοδωράκη, ότι δεν πιστεύει στους κομματικούς διορισμούς, στα νέα μέλη του Εφορευτικού Συμβουλίου της Βιβλιοθήκης της Χίου περιλαμβάνονται άνθρωποι που μέχρι πρότινος δεν γνώριζαν που βρίσκεται η Βιβλιοθήκη, με μόνη ιδιότητα αυτή του στελέχους του πολιτικού γραφείου του κ. Μηταράκη!, τονίζει ο Ανδρέας Μιχαηλίδης, βουλευτής Χίου και Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ


Το ...ακομμάτιστο της επιλογής των μελών του νέου Εφορευτικού Συμβουλίου της Βιβλιοθήκης «Κοραής» της Χίου αποδεικνύεται με μια απλή ανάγνωση των ιδιοτήτων τους - αντιγράφουμε από τον Πολίτη της Χϊου: 

«Πρόεδρος του νέου Εφορευτικού Συμβουλίου αναλαμβάνει ο ήδη και κατά παγχιακή ομολογία επιτυχημένος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου Παύλος Καλογεράκης με αναπληρωτή τον Δικηγόρο (και κατά τύχη πρόεδρο της ΝΟΔΕ Χίου και εξ απορρήτων του Υπουργού Νότη Μηταράκη) κ. Ελευθέριο Μπλάτζιο.

Στο διοικητικό Συμβούλιο επίσης συμμετέχει ως τακτικό μέλος και αντιπρόεδρος η δικηγόρος και έχουσα οικογενειακή σχέση με τον Δήμαρχο κ. Σταμάτη Κάρμαντζη Καλλιόπη Κάρμαντζη, ο κ. Αιμιλιανός Ευαγγελινός εκπαιδευτικός και πρώην πολιτικό στέλεχος του πολιτικού γραφείου του κ. Μηταράκη στη Χίο, ο κ. Ιωάννης Μανάρας πρώην στέλεχος του πολιτικού γραφείου Μηταράκη και πρώην πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Χίου, ο αντιδήμαρχος Νικόλαος Ξυλάς με αναπληρωτή τον πρόεδρο της Μονομετοχικής Εταιρείας του Δήμου Χίου (βλ. ηλιακό παγκάκι πλατείας) κ. Κωνσταντίνο Ανδρεάδη».

Με αφορμή την προκλητική κίνηση της κυβέρνησης, ο Ανδρέας Μιχαηλίδης, βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τονίζει:

«Λίγες μέρες πριν την προκήρυξη των εκλογών, ανακοινώθηκαν τα νέα μέλη του Εφορευτικού Συμβουλίου της Βιβλιοθήκης της Χίου. Ανάμεσά τους και άνθρωποι που μέχρι πρότινος δεν γνώριζαν που βρίσκεται η Βιβλιοθήκη, με μόνη ιδιότητα αυτή του στελέχους του πολιτικού γραφείου του κ. Μηταράκη, και κάποιοι χωρίς καμία ενεργό σχέση με  το αντικείμενο του πολιτισμού γενικά. Η τοποθέτηση τους στις θέσεις αυτές έγινε με μοναδικό κριτήριο την κομματική τους ιδιότητα. Πριν λίγες μέρες, ο κ. Μητσοτάκης δήλωνε, στη γνωστή συνέντευξή του στον κ. Θεοδωράκη, ότι δεν πιστεύει στους κομματικούς διορισμούς. Η αλήθεια αποδείχτηκε περίτρανα στην πράξη μόλις χθες και στο πεδίο του πολιτισμού!»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)