to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:28 | 23.03.2023

Πολιτική

Αλ. Χαρίτσης: Πολιτική ισοπέδωσης του δημόσιου συμφέροντος (βίντεο)

Συνέντευξη του τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και βουλευτή Μεσσηνίας, Αλέξη Χαρίτση, στο «ATTICA TV» (Αλέξανδρος Κλώσσας, Ευαγγελίνα Βόσνου)


«Η κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης προσωπικά, προσπαθούν μέσω της διάχυσης των ευθυνών στους πάντες να βγουν πολιτικά αλώβητοι από την τραγωδία στα Τέμπη» δήλωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και βουλευτή Μεσσηνίας, Αλέξη Χαρίτση, στο «ATTICA TV» το απόγευμα της Τετάρτης. Και πρόσθεσε: «Το Υπουργείο γνώριζε τα προβλήματα από τον Οκτώβριο του 2021. Δυστυχώς οι εργαζόμενοι που τα κατήγγειλαν με εξώδικα και απεργίες παρουσιάζονταν ως συντεχνίες».

«Επί ΣΥΡΙΖΑ, σε πολύ δύσκολες συνθήκες, ολοκληρώθηκε η διπλή σιδηροδρομική γραμμή Αθήνα - Θεσσαλονίκη και προχώρησαν προβληματικές συμβάσεις όπως η 717, την οποία παραδώσαμε στο 72% και 4 χρόνια μετά έχει μείνει στο 77%» επισήμανε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ. Και πρόσθεσε: «Μέχρι το 2019 είχαμε  τηλεδιοίκηση στην Λάρισα  που διασφάλιζε ότι ένα τέτοιο δυστύχημα δεν θα συνέβαινε ποτέ. Μετά όμως από την πυρκαγιά του καλοκαιριού του 2019 δεν έγινε καμιά προσπάθεια αποκατάστασή της» πρόσθεσε. «Στην σύμβαση που έφερε η ΝΔ στην Βουλή είχαν αφαιρεθεί οι υποχρεώσεις της Hellenic Train για επενδύσεις 650 εκατ. Αλλά και οι υποχρεώσεις του δημοσίου για πραγματοποίηση έργων για την ασφάλεια» σχολίασε χαρακτηριστικά.

«Χθες στην Βουλή συζητήθηκε ένα νομοσχέδιο που ανοίγει την κερκόπορτα για την  ιδιωτικοποίηση του νερού» τόνισε ο τομέαρχης Ανάπτυξης. «Βλέπουμε την κυβέρνηση να επιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή στην ισοπέδωση του δημόσιου συμφέροντος  προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων. Παρόλο που ως βασικό αίτιο για το δυστύχημα των Τεμπών αναδείχθηκε ακριβώς η διάλυση των δημόσιων πολιτικών».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της προγραμματικής περιόδου θα παρουσιάσει αναλυτικά τις θέσεις του για την αναβάθμιση όλων των δημόσιων υποδομών και βεβαίως των σιδηροδρόμων. Αλλά και τις προτάσεις μας για μια ριζική αναμόρφωση της δημόσιας διοίκησης. Για ένα κράτος που θα λειτουργεί με όρους αξιοκρατίας και αποτελεσματικότητας, στην υπηρεσία του πολίτη και όχι στην υπηρεσία ιδιωτικών συμφερόντων» κατέληξε ο Αλ. Χαρίτσης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)