to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:22 | 23.03.2023

Πολιτική

Αποκάλυψη Ανδρουλάκη: Ο Μητσοτάκης τού ζήτησε να εκπαραθυρώσουν τον Μενουδάκο της Αρχής Δεδομένων

Ο Μητσοτάκης σε νεκρό χρόνο προσπάθησε να αποσπάσει τη συναίνεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ για να εκπαραθυρώσει τον Μενουδάκο από την Αρχή Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα


Σε αποκάλυψη-βόμβα που αφορά το σκάνδαλο των υποκλοπών προχώρησε ο Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ το βράδυ της Τετάρτης, απαντώντας στη χθεσινή επικριτική αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι δεν δέχτηκε να τον συναντήσει παρ' ότι του έχει απευθύνει δύο φορές πρόσκληση. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι λίγες ημέρες προτού καταθέσει μηνυτήρια αναφορά για την απόπειρα παγίδευσης του κινητού του από το Predator, ο Κυρ. Μητσοτάκης προσπάθησε να του αποσπάσει συναίνεση για να εκπαραθυρωθεί ο Κ. Μενουδάκος από την Αρχή Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, δεδομένου ότι απαιτούνται 3/5.

Συγκεκριμένα, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν έχει υπάρξει οποιαδήποτε θεσμική πρόσκληση, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής είπε ότι πρώτη φορά ο Κυρ. Μητσοτάκης τον συνάντησε στους διαδρόμους της Βουλής αμέσως μετά την εκλογή του, και ενώπιον δεκάδων δημοσιογράφων του είπε «να τα πούμε οι δυο μας κάποια στιγμή». Ο Ν. Ανδρουλάκης του απάντησε ότι θα οργάνωνε μία συνάντηση με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς ώστε να υπάρχει μια συνάντηση γνωριμίας, ωστόσο στη συνέχεια «επειδή υπήρχε μια κλιμάκωση της πανδημίας το επόμενο διάστημα αυτές οι συναντήσεις με όλους, όχι μόνο με αυτόν, δεν έγιναν».

Ήξερα δέκα μέρες πριν

Εν συνεχεία ο Ν. Ανδρουλάκης είπε ότι ξαναβρέθηκαν στον ίδιο χώρο τον περασμένο Ιούλιο στη δεξίωση για την επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο. Επισημαίνεται ότι αυτό έγινε δυο μέρες πριν την κατάθεση από τον Ν. Ανδρουλάκη μηνυτήριας αναφοράς στον Άρειο Πάγο για την απόπειρα παγίδευσης με το predator. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διευκρίνισε ειδικότερα ότι ήδη δέκα μέρες πριν από την Επέτειο γνώριζε τι είχε συμβεί με το predator και πως μόλις δυο μέρες πριν από τη δεξίωση στο Προεδρικό είχε πάρει στα χέρια του επίσημα στοιχεία. Ανέφερε ότι δεν τα δημοσιοποίησε νωρίτερα σεβόμενος την Επέτειο και το έκανε αμέσως μετά.

Απόπειρα προσέγγισης στη δεξίωση 

Ωστόσο, όπως αποκάλυψε, στο περιθώριο της παρουσίας τους στο Προεδρικό «έρχεται ο Πρωθυπουργός και μου λέει: “Γιατί δεν στηρίζετε την αλλαγή στην ανεξάρτητη αρχή δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα; Αφού χρειάζονται 3/5, πρέπει να βοηθήσετε και εσείς να υπάρξει αυτή η αλλαγή”. Του απάντησα: “Βιάζεστε πάρα πολύ. Αν βιάζεστε τόσο, συνεννοηθείτε με τον κ. Βελόπουλο ή τον κ. Τσίπρα». Το είπα αυτό γιατί γνώριζα πολύ καλά το σκάνδαλο του Predator και μου έκανε μεγάλη εντύπωση γιατί ο κ. Μητσοτάκης ήθελε να αλλάξει τον κ. Μενουδάκο λέγοντας συγχρόνως στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι θα συγχωνεύσει και τις αρχές» είπε ο κ. Ανδρουλάκης.

Με την αναφορά του αυτή ο Ν. Ανδρουλάκης μοιάζει να υπονοεί ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης, έχοντας στο μυαλό την υπόθεση παρακολούθησης του από την ΕΥΠ, ήθελε να αντικαταστήσει τον Κ. Μενουδάκο ως πρόσωπο που δεν (θα) μπορούσε να ελέγξει. Δηλαδή μοιάζει να υπονοεί ότι γνώριζε ήδη και η κίνηση του αυτή προς τον Ν. Ανδρουλάκη εκείνη την ημέρα αποτελεί απόδειξη ενοχής

Βρίσκεται σε μεγάλο αδιέξοδο

Ενδεικτικό της απόστασης που πλέον ολοένα και περισσότερο χωρίζει τα δύο κόμματα -και σίγουρα τους δύο αρχηγούς- είναι και το γεγονός ότι σχολιάζοντας την χθεσινή επίμαχη αναφορά του πρωθυπουργού, ο Ν. Ανδρουλάκης είπε ότι «δείχνει ότι, δυστυχώς, ο Πρωθυπουργός βρίσκεται σε μεγάλο αδιέξοδο», προσθέτοντας:  «τον καταλαβαίνω τον κ. Μητσοτάκη, αγωνιά. Αγωνιά γιατί γνωρίζει ότι πια οι πιθανότητες να μην είναι Πρωθυπουργός είναι πολλές. Και αυτό θα είναι πολύ θετικό για τη χώρα, βλέποντας τα πεπραγμένα του κ. Μητσοτάκη». Έσπευσε να προσθέσει ότι το ίδιο ισχύει και για τον Αλέξη Τσίπρα.

Η πρώτη Κυριακή-ημερομηνία κλειδί

Σχετικά με το μετεκλογικό περιβάλλον, ο κ. Ανδρουλάκης επιβεβαίωσε ότι τα πάντα ως προς τη στάση του για τις συνεργασίες θα κριθούν από το ποσοστό που θα λάβει το ΠΑΣΟΚ. Αν λάβει «ισχυρό διψήφιο» θα μπει σε συζητήσεις έχοντας σειρά προϋποθέσεων για τα πρόσωπα του πρωθυπουργού και βασικών υπουργών, αλλά και μια προγραμματική συμφωνία. Αν όχι, θα μείνει στην αντιπολίτευση: «Ο λαός θα ψηφίσει και, εγώ προσωπικά, με αίσθημα ευθύνης, θα αναλάβω τις πρωτοβουλίες που πρέπει για να έχουμε και σταθερότητα και προοπτική μόνο από την πρώτη Κυριακή». Ξεκαθάρισε ότι «η πρώτη Κυριακή είναι η ημερομηνία-κλειδί για να πετύχουμε όσα λέω. Εάν μας οδηγήσουν σε αστάθεια, τότε δυστυχώς θα αλλάξει το περιβάλλον των πολιτικών αποφάσεων» και «αν δεν έχουμε ισχυρό διψήφιο ποσοστό, ο ελληνικός λαός δεν θα μας έχει δώσει την εντολή την οποία ζητώ για να πάμε σε αυτό το στάδιο. Ο λαός αποφασίζει. Δεν μπορεί να σου λέει ο λαός ότι δεν σε θέλει στην κυβέρνηση και εσύ να προσπαθείς να μπεις με το στανιό».

Ερωτηθείς σχετικά με το πρόσωπο για τη θέση του πρωθυπουργού, είπε ότι «δεν μπορεί να μην είναι πολιτικό πρόσωπο, όπως αυτά που διαβάζω και διαχέει κυρίως το Μέγαρο Μαξίμου για να ενοχοποιήσει και να φτιάξει σενάρια επιστημονικής φαντασίας». Πρόσθεσε ότι η επιλογή των πολιτικών προσώπων θα εξαρτηθεί από τη δύναμη των κομμάτων, «γι’ αυτό ζητώ ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ που θα μπορεί να δώσει στα πρόσωπα των υπουργείων – γιατί δεν είναι μόνο ο Πρωθυπουργός, είναι και τα κρίσιμα υπουργεία – να έχουν υψηλή επάρκεια, υψηλή αξιοπιστία, να είναι φορείς της διαφάνειας».

Πηγή: Αυγή

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)