to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

23:01 | 22.03.2023

Πολιτική

«Ουδέποτε υπήρξε επίσημη πρόσκληση»: ΠΑΣΟΚ και Ανδρουλάκης διαψεύδουν Μητσοτάκη και Μαξίμου για την περίφημη συνάντηση

«Ουδέποτε υπήρξε επίσημο θεσμικό αίτημα συνάντησης του Πρωθυπουργού προς τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής», απάντησε ο Δημήτρης Μάντζος στην ανακοίνωση της ΝΔ. Σε... ρεπορτάζ παραπέμπει ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του Κ. Μητσοτάκη. Απάντηση από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ


«Ουδέποτε υπήρξε επίσημο θεσμικό αίτημα συνάντησης του Πρωθυπουργού προς τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής», απάντησε ο Δημήτρης Μάντζος στην ανακοίνωση της ΝΔ και πρόσθεσε: «Η Νέα Δημοκρατία και ο ίδιος βρίσκονται προφανώς σε βέρτιγκο εξαιτίας της προσωπικής αγωνίας του κ. Μητσοτάκη μπροστά στον κίνδυνο να χάσει την καρέκλα του». «Εγώ δεν είχα καμία θεσμική πρόσκληση» αναφέρει ο Νίκος Ανδρουλάκης και τονίζει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι «σε μεγάλο αδιέξοδο»

Ο Δ. Μάντζος επέκρινε τον Πρωθυπουργό λέγοντας πώς βάπτισε ως θεσμική πρόσκληση ένα πρόχειρο… «τα λέμε», που αντάλλαξε με τον Νίκο Ανδρουλάκη σε διάδρομο της Βουλής ενώπιον δημοσιογράφων τον Δεκέμβριο του 2021.

«Εκείνη τη χρονική στιγμή, ο Νίκος Ανδρουλάκης χαιρετούσε τον Πρωθυπουργό της χώρας του. Όπως όμως έμαθε όλη η Ελλάδα μαζί και εμείς οκτώ μήνες μετά, τότε ο κ. Μητσοτάκης χαιρετούσε εκείνον, που παρακολουθούσε η ΕΥΠ, στην οποία ο ίδιος προΐσταται.

Στην πραγματικότητα, δηλαδή, δεν χαιρετούσε ο Πρωθυπουργός τον Αρχηγό του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος αλλά ο θύτης το θύμα του.

Η ανυποληψία και το θράσος τους δεν έχουν όριο».

Δ. Τσιόδρας: «Τον παραπέμπω στα ρεπορτάζ το βράδυ της εκλογής του κ. Ανδρουλάκη» 

Με ανάρτηση του στο twitter απάντησε στον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ Δ.Μάντζο ο διευθυντής του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού Δημήτρης Τσιόδρας, παραπέμποντας τον στο ρεπορτάζ των ΜΜΕ το βράδυ της εκλογής του κ.Ανδρουλάκη που αναφέρουν την πρόσκληση του κ.Μητσοτάκη για συνάντηση.

Ο Δ. Τσιόδρας σημείωσε:

"Ο κ.Μάντζος υποστηρίζει ότι ουδέποτε διατυπώθηκε θεσμικό αίτημα για συνάντηση του κ.Μητσοτάκη με τον κ.Ανδρουλάκη. Τον παραπέμπω στο ρεπορτάζ όλων των ΜΜΕ το βράδυ της εκλογής του κ.Ανδρουλάκη, που αναφέρουν την πρόσκληση του Πρωθυπουργού σε συνάντηση".

Ν. Ανδρουλάκης: «Ανώριμα επιχειρήματα Μητσοτάκη» - Τι είπε για την συνάντηση που δεν έγινε

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, απάντησε, μέσω συνέντευξής του στην ΕΡΤ, στους ισχυρισμούς του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπου ο πρωθυπουργός υποστήριξε, ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, αρνήθηκε επίσημη συνάντηση και μάλιστα δύο φορές.

Πιο συγκεκριμένα, ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε «ο πρωθυπουργός είναι σε μεγάλο αδιέξοδο και μιλάει με ανώριμα επιχειρήματα. Με συναντά ενώπιον δεκάδων δημοσιογράφων και μου λέει να τα πούμε οι δυο μας κάποια στιγμή και του απαντώ ότι θα οργανώσουμε μία συνάντηση με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς ώστε να υπάρχει μια συνάντηση γνωριμίας. Επειδή υπήρχε μια κλιμάκωση της πανδημίας το επόμενο διάστημα αυτές οι συναντήσεις με όλους, όχι μόνο με αυτόν, δεν έγιναν».

Μάλιστα, τονίζει ότι «εγώ δεν είχα καμία θεσμική πρόσκληση».

Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛΛ επεσήμανε ότι «η δεύτερη φορά που έχω μιλήσει με τον κύριο Μητσοτάκη είναι στο Προεδρικό Μέγαρο. Δεν έχω καμία άλλη συνάντηση. Όπου εγώ γνωρίζω εκ των προτέρων τι έχει συμβεί με το Predator, δεν το έχω δημοσιοποιήσει διότι σέβομαι την Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)