to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:37 | 21.03.2023

Διεθνή

Διεθνές κύμα συμπαράστασης κατά της στοχοποίησης του Roger Waters

Το δημοτικό συμβούλιο της Φρανκφούρτης και η κυβέρνηση της Έσσης, ακύρωσαν προγραμματισμένη συναυλία του περιγράφοντας τον μουσικό ως «έναν από τους πιο διαδεδομένους αντισημίτες στον κόσμο».


Συναυλία του Roger Waters που ήταν προγραμματισμένη για τις 28 Μαΐου στην αίθουσα συναυλιών Festhalle στο πλαίσιο της περιοδείας This Is Not a Drill, ακυρώθηκε καθώς το δημοσικό Συμβούλιο της Φρανκφούρτης και η τοπική κυβέρνηση της Έσσης, επικαλέστηκαν «την επίμονη αντι-ισραηλινή συμπεριφορά» του πρώην πρώην αρχηγού των Pink Floyd.

Προσωπικότητες από όλο τον κόσμο υπογράφουν αίτηση και ζητούν την ανάκληση των αποφάσεων για ακύρωση των συναυλιών αλλά και κατά της στοχοποίησης του Roger Waters. Τη συλλογή υπογραφών ξεκίνησε η Αμερικανίδα κωμικός και σχολιάστρια Κέιτι Χάλπερ, αλλά έχουν υπογράψει πολύ βαριά ονόματα της μουσικής βιομηχανίας όπως οι Brian Eno, Peter Gabriel, Eric Clapton, Nick Mason, Tom Morello και Robert Wyatt.

Μεταξύ των υπογραφών ξεχωρίζουν των ακαδημαϊκών Νόαμ Τσόμσκι και Κορνέλ Γουέστ, των ηθοποιών Σούζαν Σάραντον και Τζούλι Κρίστι, του σκηνοθέτη Κεν Λόουτς και του κωμικού. Αλεξέι Σέιλ.

«Η κριτική που ασκεί ο Γουότερς στη μεταχείριση των Παλαιστινίων από το Ισραήλ αποτελεί μέρος της μακροχρόνιας υπεράσπισής του υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλο τον κόσμο», αναφέρεται στο σημείωμα που συνοδεύει την αίτηση. «Ο Γουότερς πιστεύει ότι "όλοι οι αδελφοί και οι αδελφές μας, σε όλο τον κόσμο, ανεξάρτητα από το χρώμα του δέρματός τους ή το βάθος της τσέπης τους, αξίζουν ίσα ανθρώπινα δικαιώματα βάσει του νόμου».

Αναφέρει επίσης την θέση του Waters για το Ισραήλ και την Παλαιστίνη όπου έχει πει: «Η πλατφόρμα μου είναι απλή: είναι η εφαρμογή της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του 1948 για όλους τους αδελφούς και τις αδελφές μας μεταξύ του Ιορδάνη ποταμού και της θάλασσας. Ο αντισημιτισμός είναι απεχθής και ρατσιστικός και τον καταδικάζω, μαζί με όλες τις μορφές ρατσισμού, ανεπιφύλακτα».

Οι υπογράφοντες την συλλογή υπογραφών τονίζουν πως «οι αξιωματούχοι στη Γερμανία, οι διοργανωτές συναυλιών και οι μουσικές πλατφόρμες δεν πρέπει να υποκύψουν στην πίεση εκείνων των ατόμων και ομάδων που θα προτιμούσαν να δουν τη μουσική του Waters να καταργείται παρά να ασχοληθούν με τα ζητήματα που αναδεικνύει η μουσική του».

Η αίτηση, η οποία έχει αυτή τη στιγμή περισσότερες από 10.000 υπογραφές, βρίσκεται στη διεύθυνση change.org.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)