to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

23:05 | 20.03.2023

Πολιτική

Για το ναυάγιο της δωρεάς του ΙΣΝ για τα τρία νοσοκομεία: Σύγκληση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Επιστολή προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων κατέθεσαν 24 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με την οποία ζητούν τη σύγκληση της Επιτροπής προκειμένου να συζητηθεί το ναυάγιο της δωρεάς τριών νοσοκομείων από το Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος".


Την επιστολή συνυπογράφουν, η Γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Όλγα Γεροβασίλη, ο Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Ξανθός, τα μέλη της Επιτροπής καθώς και οι τοπικοί βουλευτές (Θεσσαλονίκης, Ροδόπης και Λακωνίας).

Στην επιστολή τους οι βουλευτές τονίζουν ότι η ολοκλήρωση της δωρεάς δεν είναι ιδιωτική υπόθεση αλλά σοβαρό πολιτικό θέμα, καθώς είναι στρατηγικής σημασίας για την αναβάθμιση του ΕΣΥ και της δημόσιας περίθαλψης στη χώρα.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής:

«Προς τον Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων
Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

ΘΕΜΑ: Αίτημα άμεσης σύγκλησης της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων.
Έχει περάσει αρκετό διάστημα από το «ναυάγιο» στην υλοποίηση της σύμβασης-δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) με το Ελληνικό Δημόσιο, που αφορά την κατασκευή 3 νέων  νοσοκομείων του ΕΣΥ (Κομοτηνής, Παίδων Θεσσαλονίκης, Σπάρτης). Στο διάστημα αυτό, εκτός από το ίδιο το  ΙΣΝ που με ανακοίνωση του γνωστοποίησε στην κοινή γνώμη και στους πολιτικούς αρχηγούς  την ακύρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας, δεν υπήρξε καμιά κυβερνητική πρωτοβουλία επίσημης ενημέρωσης της Βουλής και των πολιτών για τους λόγους που οδήγησαν στο αδιέξοδο και για τις ενδεδειγμένες ενέργειες από δω και πέρα.
Επειδή οι τοπικές κοινωνίες της Ροδόπης, της Θεσσαλονίκης και της Λακωνίας είναι σε μεγάλη αναστάτωση και ανασφάλεια για την τύχη των νέων νοσοκομείων και επειδή η ματαίωση αυτών των έργων δεν είναι ιδιωτική υπόθεση αλλά μείζον πολιτικό ζήτημα.
Αιτούμαστε την άμεση σύγκληση της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων με θέμα τη θεσμική ενημέρωση της Εθνικής Αντιπροσωπείας από το Υπουργείο Υγείας και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, για μια υπόθεση στρατηγικής σημασίας για την αναβάθμιση του ΕΣΥ και της δημόσιας περίθαλψης στη χώρα».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)