«Είμαστε πολύ χαρούμενοι στον ΣΥΡΙΖΑ, έκλεισε μια εκκρεμότητα που υπήρχε. Η επιστολή του αγαπημένου φίλου και συντρόφου Παύλου Πολάκη έλυσε το πρόβλημα, η απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας είναι στη σωστή κατεύθυνση και προχωρούμε συλλογικά και δημοκρατικά. Άλλωστε, η μάχη που έχουμε να δώσουμε είναι μεγάλη, δεν περισσεύει κανένας…» σημείωσε ο βουλευτής Β’ Πειραιά και αν. Τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Τρύφων Αλεξιάδης στην εκπομπή ACTION Σαββατοκύριακο.
«Δεν είναι η ΝΔ απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ένα καθεστώς οικονομικό, πολιτικό, μιντιακό, με το οποίο πρέπει να δώσουμε μάχη. Και θα την κερδίσουμε αυτή τη μάχη, όπως το 2015» πρόσθεσε.
Όσον αφορά τις επικείμενες εθνικές εκλογές και των συνεργασιών υποστήριξε πως ο Κ. Μητσοτάκης αποτελεί πολιτικό παρελθόν για τη χώρα και τόνισε πως στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η πρωτιά από την πρώτη Κυριακή.
«Επιμένουμε στη στρατηγική των κυβερνήσεων συνεργασίας» τόνισε ο Τρ. Αλεξιάδης , απέκλεισε τη συνεργασία με τη ΝΔ και την Ελληνική Λύση, μίλησε για κόμματα που ζητούν την ψήφου του λαού χωρίς να θέλουν προοδευτική κυβέρνηση και «έμμεσα θέλουν να παραμείνει πρωθυπουργός ο Κ. Μητσοτάκης, καθώς δεν προτείνουν κάτι άλλο…».
«Σε αυτές τις εκλογές ο πολίτης πρέπει να καταλάβει ότι μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση αν ψηφίσει κόμματα, τα οποία μπορούν να σχηματίσουν προοδευτική κυβέρνηση. Αυτό μπορεί να γίνει από την πρώτη Κυριακή και όχι να μπούμε σε περιπέτειες με δεύτερες ή τρίτες εκλογές» υπογράμμισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ