to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:06 | 19.03.2023

Διεθνή

Αυστραλία: Καταδίκη των ναζιστικών χαιρετισμών σε αντιδιαδήλωση μίσους κατά διεμφυλικών

Ομάδα διαδηλωτών χαιρέτησε ναζιστικά διαδηλωτές για τα δικαιώματα των διεμφυλικών . «Ηταν εκεί για να πουν ότι η τρανς κοινότητα δεν αξίζει δικαιώματα, ασφάλεια ή αξιοπρέπεια» τόνισε ο πρωθυπουργός της Βικτώριας που καταδίκασε τους νεοναζί


Ο πρωθυπουργός της αυστραλιανής πολιτείας της Βικτώριας καταδίκασε την Κυριακή τους ναζιστικούς χαιρετισμούς σε αντιδιαδήλωση στην πρωτεύουσα της πολιτείας Μελβούρνη. Διαδηλωτές για τα δικαιώματα των διεμφυλικών συγκρούστηκαν με νεοναζί στη Μελβούρνη το Σάββατο, όταν ένας Βρετανός ακτιβιστής κατά των διεμφυλικών προσπάθησε να μιλήσει σε υποστηρικτές του έξω από το κτίριο του κοινοβουλίου της πόλης, ανέφερε η Sydney Morning Herald.

Την Κυριακή, η εφημερίδα The Australian δημοσίευσε στο Twitter μια εικόνα πολλών ανδρών ντυμένων στα μαύρα να εκτελούν ναζιστικό χαιρετισμό έξω από το κοινοβούλιο.

Ο πρωθυπουργός της Βικτώριας Ντάνιελ Άντριους δήλωσε ότι οι ακτιβιστές κατά των διεμφυλικών είχαν «συγκεντρωθεί για να σκορπίσουν μίσος» στην πόλη. «Στα σκαλιά του κοινοβουλίου μας, κάποιοι από αυτούς πραγματοποίησαν ναζιστικό χαιρετισμό. Ήταν εκεί για να πουν ότι η τρανς κοινότητα δεν αξίζει δικαιώματα, ασφάλεια ή αξιοπρέπεια», ανέφερε στο Twitter.

«Αυτό κάνουν οι Ναζί. Η σατανική τους ιδεολογία είναι να κάνουν αποδιοπομπαίους τράγους τις μειονότητες - και αυτό δεν έχει θέση εδώ. Και ούτε εκείνοι που στέκονται στο πλευρό τους έχουν».

Η αστυνομία δήλωσε στο Reuters ότι υπήρχαν συνολικά περίπου 300 διαδηλωτές, με περίπου 15 από αυτούς «πιθανόν να ανήκουν σε ομάδες της άκραδεξιάς».

Η Βικτώρια ψήφισε τον Δεκέμβριο νόμους που ποινικοποιούν τη δημόσια επίδειξη ναζιστικών συμβόλων, κάτι που η κεντροαριστερή κυβέρνηση της πολιτείας των Εργατικών δήλωσε ότι ήταν μια κίνηση για την εξάλειψη του αντισημιτισμού και του μίσους.

Τον Νοέμβριο, οπαδός ποδοσφαιρικής ομάδας που χαιρέτησε ναζιστικά στον τελικό του Κυπέλλου Αυστραλίας στο Σίδνεϊ, πρωτεύουσα της γειτονικής πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας, απαγορεύτηκε ισόβια από όλους τους αγώνες που εγκρίνονται από την Αυστραλιανή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FA).

Πηγή: Reuters

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)