to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Περισσότερα από 900 δελφίνια ξεβράστηκαν τον χειμώνα στις γαλλικές ακτές του Ατλαντικού

Τουλάχιστον 910 δελφίνια έχουν ξεβραστεί στις ακτές του Ατλαντικού της Γαλλίας από την αρχή του χειμώνα, ανέφερε την Παρασκευή το ωκεανογραφικό ινστιτούτο Pelagis . Τα περισσότερα από τα δελφίνια φέρουν τραύματα που σημαίνει ότι πιάστηκαν σε δίχτυα


Τουλάχιστον 910 δελφίνια έχουν ξεβραστεί στις ακτές Ατλαντικού στη Γαλλία, από τα μέσα Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τη νέα καταμέτρηση που έδωσε στη δημοσιότητα την Παρασκευή το ωκεανογραφικό παρατηρητήριο Pelagis, το οποίο κατέγραψε ένα νέο κύμα, περισσότερων από 400 δελφινιών που ξεβράστηκαν μόνο την τελευταία εβδομάδα.

Το ωκεανογραφικό παρατηρητήριο Pelagis που εδρεύει στη δυτική πόλη Λα Ροσέλ, χαρακτήρισε το γεγονός πρωτοφανές, με τους αριθμούς όπως είπε, ότι είναι ακόμη προσωρινοί.

Οι  πρώτες εξετάσεις των δελφινιών, όπως μεταδίδει το AFP, έδειξαν ότι ορισμένα από αυτά ήταν νεκρά εδώ και ημέρες και άλλα εδώ και αρκετές εβδομάδες. Τα περισσότερα ωστόσο έφεραν τραύματα που σημαίνει με το ότι πιάστηκαν σε δίχτυα αλιείας, σε άλλο αλιευτικό εξοπλισμό ή σε μηχανές σκαφών.

Μεταξύ 2017 και 2020, ο μέσος αριθμός των ξεβρασμένων δελφινιών κατά τη διάρκεια του χειμώνα ήταν 850.Τα περισσότερα από αυτά πέθαναν τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, όταν τα δελφίνια συνήθως κινούνται πιο κοντά στην ακτή αναζητώντας τροφή και είναι πιο πιθανό να έρθουν σε επαφή με ψαράδες.

ΜΚΟ και επιστήμονες ζητούν την προσωρινή διακοπή της αλιείας κατά τους χειμερινούς μήνες αυτούς, ωστόσο η Γαλλική κυβέρνηση επέλεξε λύσεις που μετριάζουν τις επιπτώσεις της βιομηχανικής αλιείας στα δελφίνια, όπως κάμερες στα σκάφη ή απωθητικά για να τα κρατούν μακριά.

Τον Φεβρουάριο, ο επίτροπος του Συμβουλίου της Επικρατείας, της Γαλλίας σε κυβερνητικά θέματα, τάχθηκε υπέρ της προσωρινής απαγόρευσης σε ορισμένες περιοχές ορισμένων τύπων αλιείας που θεωρούνται υπεύθυνοι για πολλούς από τους θανάτους δελφινιών.

Ωστόσο σύντομα αναμένεται επίσημη απόφαση του Συμβουλίου, αφού αρκετές ενώσεις προστασίας του περιβάλλοντος άσκησαν νομική προσφυγή κατά της κυβέρνησης.

Πηγή: AFP

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)