to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:14 | 17.03.2023

Πολιτική

Κ. Αρβανίτης: Προεκλογικό φιλοδώρημα Μητσοτάκη αντί αύξησης σύγκλισης με τους κατώτατους μισθούς της ΕΕ

Η απερχόμενη Κυβέρνηση Μητσοτάκη ενώ έχει την επιλογή να ενσωματώσει σχετική οδηγία της ΕΕ για τον κατώτατο μισθό, «κρύβεται πίσω από τη διετή προθεσμία ενσωμάτωσης και επιλέγει για μια -τελευταία- φορά να πετάξει ένα προεκλογικό «φιλοδώρημα» αντί μιας ουσιαστικής αύξησης» τονίζει ο Κ. Αρβανίτης.


Προεκλογικό φιλοδώρημα Μητσοτάκη, χαρακτηρίζει την ανεπαρκή ψηφοθηρική αύξηση στον κατώτατο μισθό που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κώστας Αρβανίτης, αντί αύξησης που οδηγεί σε σύγκλιση με τους κατώτατους μισθούς της ΕΕ.

Όπως σημειώνει σε δήλωση του ο Ευρωβουλευτής, εδώ και λίγους μήνες, από το Νοέμβριο του 2022 «η ΕΕ διαθέτει μια νέα ολοκληρωμένη Ενωσιακή νομοθεσία που στόχο έχει ο κατώτατος μισθός σε κάθε κράτος μέλος να είναι επαρκής για τη διασφάλιση αξιοπρεπούς βιοτικού επιπέδου». Η απερχόμενη Κυβέρνηση Μητσοτάκη ενώ έχει την επιλογή να ενσωματώσει αμέσως τη σχετική οδηγία και να αξιοποιήσει τις ρυθμίσεις της προς όφελος των εργαζόμενων της χώρας, «κρύβεται πίσω από τη διετή προθεσμία ενσωμάτωσης και επιλέγει για μια -τελευταία- φορά να πετάξει ένα προεκλογικό «φιλοδώρημα» αντί μιας ουσιαστικής αύξησης» τονίζει ο Κώστας Αρβανίτης.

Σύμφωνα με τον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η ψηφοθηρική και ανεπαρκής αύξηση του Κατώτατου μισθού που ανακοινώθηκε σήμερα «αποκαλύπτει για μια ακόμη φορά την πραγματική φύση της πολιτικής Μητσοτάκη: στα λόγια Ευρωπαίος, στις πράξεις υπηρέτης αχόρταγων ελίτ μακριά ακόμη κι από τα όποια περιθώρια στήριξης της κοινωνίας δημιουργούν οι πολιτικές της ΕΕ».​

Αναλυτικά η δήλωση του Κώστα Αρβανίτη:

Εδώ και λίγους μήνες, από το Νοέμβριο του 2022 η ΕΕ διαθέτει μια νέα ολοκληρωμένη Ενωσιακή νομοθεσία που στόχο έχει ο κατώτατος μισθός σε κάθε κράτος μέλος να είναι επαρκής για τη διασφάλιση αξιοπρεπούς βιοτικού επιπέδου.

Η απερχόμενη Κυβέρνηση Μητσοτάκη ενώ έχει την επιλογή να ενσωματώσει αμέσως τη σχετική οδηγία και να αξιοποιήσει τις ρυθμίσεις της προς όφελος των εργαζόμενων της χώρας μας, κρύβεται πίσω από τη διετή προθεσμία ενσωμάτωσης και επιλέγει για μια -τελευταία- φορά να πετάξει ένα προεκλογικό «φιλοδώρημα» αντί μιας ουσιαστικής αύξησης.

Η ψηφοθηρική και ανεπαρκής αύξηση του Κατώτατου μισθού που ανακοινώθηκε σήμερα αποκαλύπτει για μια ακόμη φορά την πραγματική φύση της πολιτικής Μητσοτάκη: στα λόγια Ευρωπαίος, στις πράξεις υπηρέτης αχόρταγων ελίτ μακριά ακόμη κι από τα όποια περιθώρια στήριξης της κοινωνίας δημιουργούν οι πολιτικές της ΕΕ.​

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)