to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:48 | 16.03.2023

Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: Να διευρυνθεί ο κατάλογος όσων καταθέσουν στην Επιτροπή Θεσμών για τα Τέμπη

Με σχετική επιστολή προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ζητούν να κληθούν επίσης το σύνολο της σημερινής ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, η επικεφαλής της ΡΑΣ, πρόεδροι και διευθύνοντες σύμβουλοι του ΟΣΕ, της ΕΡΓΟΣΕ και της Hellenic Train, καθώς και εκπρόσωποι των σωματείων των εργαζομένων


Τη διεύρυνση του κύκλου των προσώπων που πρέπει να προσκληθούν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, προκειμένου να καταθέσουν για τα αίτια της τραγωδίας των Τεμπών, ζητά η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Ευαγγελία Λιακούλη και ο βουλευτής του κόμματος Χάρης Καστανίδης, ο οποίος είναι μέλος της επιτροπής.

Η πρόσκληση μόνο προς τους διατελέσαντες υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών, κυρίους Χρυσοχοΐδη, Σπίρτζη, Καραμανλή και τον μεταβατικό υπουργό Γ. Γεραπετρίτη, για τη σύμβαση 717, που αφορά την τηλεδιοίκηση και τη σηματοδότηση των σιδηροδρόμων, «είναι, περιέργως πώς, εξαιρετικά περιοριστική και δεν συμβάλλει στην ενδελεχή έρευνα και αποκάλυψη της αλήθειας», αναφέρουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Συγκεκριμένα, με σχετική επιστολή τους προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Αθ. Μπούρα προτείνουν να κληθούν και:

1. Το σύνολο της σημερινής ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

2. Η επικεφαλής της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων.

3. Οι πρόεδροι και διευθύνοντες σύμβουλοι του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ, παραιτηθέντες και ορισθέντες μεταβατικοί.

4. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της HellenicTrain.

5. Οι εκπρόσωποι του Σωματείου Μηχανοδηγών ΟΣΕ, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών και της Πανελλήνιας Ένωσης Σταθμαρχών ΟΣΕ.

Σημειώνεται ότι παρόμοια αιτήματα κατέθεσαν τις προηγούμενες ημέρες και άλλοι βουλευτές της αντιπολίτευσης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)