to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:07 | 14.03.2023

Πολιτική

Σ. Αναγνωστοπούλου - Κ. Μάρκου: «Άμεση ανάγκη αξιοποίησης του χώρου του πρώην σκουπιδότοπου Ριγανόκαμπου»

Ερώτηση με θέμα «Άμεση ανάγκη αξιοποίησης του χώρου του πρώην σκουπιδότοπου Ριγανόκαμπου», κατέθεσαν στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου οι βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστας Μάρκου στους Υπουργούς Οικονομικών και Πολιτισμού και Αθλητισμού.


Ο παλιός σκουπιδότοπος της Πάτρας εκτείνεται σε μία περιοχή 130 στρεμμάτων, στη θέση «Ριγανόκαμπος», και αποτελεί δημόσιο ακίνητο χωρικής αρμοδιότητας της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε. και του Πανεπιστημίου Πατρών. Σύμφωνα με το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Πατρών (ΓΠΣ ΦΕΚ 358/30-12-2011), καθορίσθηκε ότι ο συγκεκριμένος χώρος πρέπει να αξιοποιηθεί ως χώρος πολιτισμού, αθλητισμού, αναψυχής, εκπαίδευσης και έρευνας.

Δυστυχώς όμως επί 40 και πλέον έτη ο συγκεκριμένος χώρος έχει εγκαταλειφθεί και δεν έχει αξιοποιηθεί από τους ιδιοκτήτες του, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός νέου σκουπιδότοπου και δράσεων ιδιαίτερα επικίνδυνων για τις όμορες λειτουργούσες εγκαταστάσεις του κεντρικού διυλιστηρίου της ΔΕΥΑ Πάτρας.

Οι σύλλογοι και οι φορείς του Ανατολικού Τομέα του Δήμου Πατρέων με πληθώρα ψηφισμάτων, κινητοποιήσεων και διαμαρτυριών διεκδικούν την αξιοποίηση του χώρου και τη μετατροπή του από σκουπιδότοπο σε ένα πολυθεματικό αθλητικό και περιβαλλοντικό πάρκο εκπαίδευσης και αναψυχής. Επίσης, ζητούν την ένταξη του χώρου 60 στρεμμάτων που ανήκει στο Πανεπιστήμιο Πατρών, στην ευρύτερη αξιοποίηση με σκοπό τη δημιουργία ανοικτού θερινού Θεάτρου που θα εξυπηρετεί όχι μόνο τις επιτακτικές ανάγκες της πόλης αλλά και του ίδιου του Εκπαιδευτικού Ιδρύματος με αναμόρφωση και επικαιροποίηση της μελέτης του 2006. Τέλος, επισημαίνουν ότι για την επίτευξη της ανωτέρω διεκδίκησης απαιτείται η ουσιαστική ενεργοποίηση όχι μόνο του Δήμου Πατρέων αλλά και όλων των αρμοδίων Δημόσιων Αρχών, Φορέων και Δομών.

Με βάση τα ανωτέρω δεδομένα ερωτήθηκαν οι αρμόδιοι Υπουργοί σε ποιες ενέργειες θα προβούν με σκοπό την αξιοποίηση του πρώην σκουπιδότοπου στο Ριγανόκαμπο της Πάτρας και αν προτίθεται η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε. να προχωρήσει στην παραχώρηση του συγκεκριμένου ακινήτου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)