to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:01 | 14.03.2023

Πολιτική

Γ. Μπουρνούς: Με υπογραφή Μητσοτάκη η επικείμενη απώλεια ιδιοκτησιών σε Μυτιλήνη, Γέρα και Ευεργέτουλα

«Η περαιτέρω άρνηση του Υπουργείου να επιλύσει άμεσα, δίκαια και οριστικά το ζήτημα θα έχει ως αποτέλεσμα την παράδοση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενός Κτηματολογίου ατελούς και με πληθώρα λαθών, που στην ουσία θα αποτελεί την αιτία για δήμευση χιλιάδων ιδιοκτησιών» αναφέρει στην ερώτησή του προς τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης ο βουλευτής του Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ


Σε κατάθεση Αναφοράς προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Πιερρακάκη προχώρησε σήμερα το πρωί ο Βουλευτής Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς, σχετικά με την άρνηση ικανοποίησης, εκ μέρους του Υπουργείου, του απολύτως δικαιολογημένου και πλήρως τεκμηριωμένου αιτήματός του Δικτύου Κοινοτήτων Λέσβου για την επανακτηματογράφηση περιοχών, λόγω πληθώρας λαθών στην πρώτη φάση του κτηματολογίου από τις εργοληπτικές εταιρείες, στις Δημοτικές Ενότητες Μυτιλήνης και Γέρας, και Ευεργέτουλα.

Ο Γιάννης Μπουρνούς, παρακολουθώντας στενά και επί μακρόν το ζήτημα που έχει προκύψει με τις λανθασμένες εγγραφές κατά την διαδικασία της κτηματογράφησης στη Λέσβο και συμμεριζόμενος την εύλογη ανησυχία των τοπικών κοινοτήτων  παρεμβαίνει, επισήμως και εγγράφως, για πέμπτη φορά προκειμένου να εκλείψει ο κίνδυνος απώλειας χιλιάδων ιδιοκτησιών. 

Η ακατανόητη συνεχής απόρριψη του δίκαιου αιτήματος του Δικτύου, υπογραμμίζει ο Βουλευτής Ν. Λέσβου, θα υποχρεώσει στο μέλλον, για ακόμα μια φορά, τους πολίτες να δαπανήσουν μεγάλα ποσά προκειμένου να προβούν στις απαραίτητες διορθώσεις των λανθασμένων εγγραφών – για τις οποίες δεν φέρουν ευθύνη - μέσω της δικαστικής οδού, ενώ αρκετοί οικονομικά ασθενέστεροι θα χάσουν τις περιουσίες τους.
Ο κ. Μπουρνούς καλεί τον κ. Πιερακκάκη να αναλάβει τις ευθύνες του, να προχωρήσει στην επανακτηματογράφηση, διασφαλίζοντας ότι η διόρθωση των λαθών της πρώτης φάσης και η επανακτηματογράφηση δεν θα επιβαρύνει περαιτέρω τους ιδιοκτήτες.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς:

Αθήνα, 14 Μαρτίου 2023


Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων
ΑΝΑΦΟΡΑ
Για τον κ. Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Θέμα: «Αντιμέτωποι με την απώλεια χιλιάδων ιδιοκτησιών, οι κάτοικοι δεκατεσσάρων Κοινοτήτων των Δημοτικών Ενοτήτων Μυτιλήνης, Γέρας και Ευεργέτουλα της Λέσβου, εξαιτίας της απόρριψης από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης σχετικού αιτήματος για την απολύτως αναγκαία επανακτηματογράφηση».

Ο Βουλευτής Ιωάννης Μπουρνούς καταθέτει προς τον κ. Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης αναφορά με την επιστολή του Δικτύου Κοινοτήτων Λέσβου, με την οποία εκφράζονται για πολλοστή φορά η εντονότατη διαμαρτυρία και δυσαρέσκεια για την άρνηση ικανοποίησης, εκ μέρους του Υπουργείου, του απολύτως δικαιολογημένου και πλήρως τεκμηριωμένου αιτήματός τους για την επανακτηματογράφηση περιοχών, λόγω πληθώρας λαθών στην πρώτη φάση του κτηματολογίου από τις εργοληπτικές εταιρείες, στις Δημοτικές Ενότητες Μυτιλήνης και Γέρας, και Ευεργέτουλα.

Επισημαίνεται ότι, παρά την παράταση ολοκλήρωσης της Α΄ φάσης του Κτηματολογίου μέχρι το τέλος του 2023, η μη τήρηση των δεσμεύσεων του Υπουργείου για οριστική διευθέτηση του ζητήματος οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην απώλεια χιλιάδων ιδιοκτησιών στις 14 Κοινότητες των Δημοτικών Ενότητων Μυτιλήνης, Γέρας και Ευεργέτουλα και θα υποχρεώσει στο μέλλον, για ακόμα μια φορά, τους πολίτες να δαπανήσουν – όσοι έχουν τη δυνατότητα – μεγάλα ποσά προκειμένου να προβούν στις απαραίτητες διορθώσεις των λανθασμένων εγγραφών – για τις οποίες δεν φέρουν ευθύνη - μέσω της δικαστικής οδού.

Επιπλέον, ορθώς υπογραμμίζεται ότι η περαιτέρω άρνηση του Υπουργείου να επιλύσει άμεσα, δίκαια και οριστικά το ζήτημα θα έχει ως αποτέλεσμα την παράδοση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενός Κτηματολογίου ατελούς και με πληθώρα λαθών, που στην ουσία θα αποτελεί την αιτία για δήμευση χιλιάδων ιδιοκτησιών που οι κάτοχοί τους δεν θα έχουν την οικονομική δυνατότητα να προσφύγουν στη δικαιοσύνη.

Καλείται ο Υπουργός να ενεργήσει άμεσα για την επίλυση της ως άνω προβληματικής και άκρως επικίνδυνης κατάστασης για τους ιδιοκτήτες ακινήτων της Λέσβου, χωρίς την περαιτέρω οικονομική τους επιβάρυνση.

Παρακαλούμε για την απάντηση, τις σχετικές ενέργειες και να μας ενημερώσετε σχετικά.

* Επισυνάπτεται η επιστολή.
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)