to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:28 | 14.03.2023

Κοινωνία

Ατύχημα σε παιδική χαρά: Δεν μπορεί οι παρεμβάσεις του Δήμου Αθηναίων να γίνονται μόνο εκ των υστέρων

Την πλημμελή συντήρηση των υποδομών και την επικινδυνότητα της παιδικής χαράς στη Δαφνομήλη κατήγγειλε η Ανοιχτή Πόλη και οι περισσότερες παρατάξεις της αντιπολίτευσης στον Δήμο Αθηναίων - Η παρέμβαση της μητέρας του παιδιού που τραυματίστηκε


Την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου, ακόμα ένα μικρό παιδί τραυματίστηκε, παίζοντας σε μια τραμπάλα χωρίς προστατευτική μπάρα, στην παιδική χαρά της οδού Δαφνομήλη.

Στο συγκεκριμένο χώρο, τα ατυχήματα, μικρότερα ή μεγαλύτερα, έχουν γίνει συνήθεια. Στα τέλη του περασμένου Μαΐου, ένα ατύχημα στην ίδια παιδική χαρά είχε προκαλέσει πολλές αντιδράσεις από τους γονείς και γενικότερα τους κατοίκους της περιοχής και είχε απασχολήσει το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας. Τότε, η καγκελόπορτα της συγκεκριμένης παιδικής χαράς είχε καταπλακώσει ένα παιδί, το οποίο μόνο από θαύμα είχε σωθεί. Στη συζήτηση που έγινε τότε στο δημοτικό συμβούλιο (30/5/2022), η πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ είχε αποδώσει το γεγονός όχι στην πλημμελή συντήρηση των υποδομών του Δήμου, αλλά σε βανδαλισμούς, ενώ ο δήμαρχος Αθηναίων Κ. Μπακογιάννης είχε αναλάβει προσωπικά την ευθύνη ως δήμαρχος και πατέρας και είχε δεσμευτεί ότι θα γίνουν τα πάντα ώστε να μην υπάρξει νέο αντίστοιχο περιστατικό. 

Η υπόσχεση όμως διαψεύστηκε λίγους μήνες αργότερα, αφού υπήρξε και δεύτερο και τρίτο ατύχημα στην ίδια παιδική χαρά. Το προηγούμενο, δύο μόλις μήνες πριν, αφορούσε ένα παιδάκι που έπεσε και χτύπησε σοβαρά και έκανε ράμματα, εξαιτίας της ακαταλληλότητας του εδάφους στην παιδική χαρά - χαλίκι πάνω από τσιμέντο. Ενώ το πλέον πρόσφατο, το οποίο απασχόλησε το χτεσινό δημοτικό συμβούλιο, είχε σαν αιτία το γεγονός ότι από μια τραμπάλα της παιδικής χαράς απουσίαζαν και οι δύο προστατευτικές μπάρες, με απότελεσμα ένα παιδί να πέσει και να τραυματιστεί σοβαρά στο μάτι. Και πάλι από τύχη, θα έλεγε κανείς, ο τραυματισμός του δεν ύπήρξε σοβαρότερος.

Η Ανοιχτή Πόλη, όπως και οι περισσότερες παρατάξεις της αντιπολίτευσης, κατήγγειλαν τη δημοτική αρχή για την πλημμελή συντήρηση των παιδικών χαρών, για τις καθυστερήσεις στο πρόγραμμα ανακατασκευής και πιστοποίησής τους ως προς την ασφάλεια των παιδιών, και είχε καλέσει στη συνεδρίαση τόσο τη μητέρα του παιδιού που τραυματίστηκε, όσο και την προεδρο του συλλόγου γονέων του 14ου Δημοτικού Σχολείου, οι οποίες αναφέρθηκαν στα προβλήματα και τις ελλείψεις από πλευράς συντήρησης. 

Πριν μιλήσουν μάλιστα, είχε επιχειρηθεί από την πρόεδρο του ΟΠΑΝΔΑ, να υποβαθμιστεί η σοβαρότητα του περιστατικού, να δικαιολογηθεί η ολιγωρία των υπευθύνων και να παρουσιαστεί ως έγκαιρη και άμεση η αντίδραση του ΟΠΑΝΔΑ στο περιστατικό.

Προς απάντησή της, η παρέμβαση της μητέρας του παιδιού Δανάης Τσιάμη, η οποία περιγράφει καίρια τη λάθος προσέγγιση των αρμοδίων, που εμφανίζονται μόνο εκ των υστέρων, μετά από κάποιο ατύχημα, για να κάνουν κάποια αποσπασματική παρέμβαση-μπάλωμα, χωρίς όμως να αντιμετωπίζουν συνολικότερα την επικίνδυνη για τα παιδιά κατάσταση της παιδικής χαράς. Τα ερωτηματικά των κατοίκων για τις διαδικασίες ελέγχου και πιστοποίησης της παιδικής χαράς της περιοχής τους παραμένουν κρίσιμα και αναπάντητα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)