to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:29 | 13.03.2023

Πολιτική

Επίθεση Πιπιλή στους εργαζομένους της ΑΔΕΔΥ για τα Τέμπη

Η βουλευτής της ΝΔ κατηγόρησε τους εργαζομένους για εγκληματική συμπεριφορά, στο πλαίσιο του κυβερνητικού αφηγήματος της διάχυσης ευθυνών και επιτέθηκε στους εργαζομένους της ΑΔΕΔΥ αλλά και των εργατικών Ομοσπονδιών, όπως της ΟΛΜΕ


Μπορεί οι εργαζόμενοι στο σιδηροδρομικό δίκτυο να είχαν επισημάνει με όλους τους τρόπους τον κίνδυνο δυστυχήματος πριν από τη φονική σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη, ωστόσο η βουλευτής της ΝΔ, πιστή στο κυβερνητικό αφήγημα της διάχυσης ευθυνών, Φωτεινή Πιπιλή επιτέθηκε στους εργαζόμενους της ΑΔΕΔΥ για τις κινητοποιήσεις.

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είπε σε τηλεοπτική της συνέντευξη ότι η ΑΔΕΔΥ δεν θα έπρεπε να συμμετέχει στις διαδηλώσεις και απείλησε ότι δεν θα επιτρέψει να ακούσει ξανά ότι δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι, διότι τότε «θα τους δώσουμε στην κριτική της κοινωνίας που ήδη την κάνει».

Μάλιστα η Φ. Πιπιλή είπε «η ΑΔΕΔΥ να πάρει ένα πανό και να πει "ντροπή μας που εκπροσωπούμε ένα μεγάλο κομμάτι τέτοιων συνδικαλιστών και εργαζομένων", διότι έχουμε εδώ ένα συνολικό έγκλημα», κάνοντας λόγο για «εγκληματική συμπεριφορά» των εργαζομένων, τονίζοντας επίσης ότι «Μην ξανακούσουμε ότι δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι».

Πιο αναλυτικά στην επίθεση της προς του εργαζόμενους είπε «η ΑΔΕΔΥ θα πρέπει να ντρέπεται να κατεβαίνει στις διαδηλώσεις. Η ΑΔΕΔΥ να πάρει ένα πανό και να πει ‘ντροπή μας που εκπροσωπούμε ένα μεγάλο κομμάτι τέτοιων συνδικαλιστών και εργαζομένων’, διότι έχουμε εδώ ένα συνολικό έγκλημα». «Τη νοοτροπία και τον συνδικαλισμό τον εκτρέφει η κάθε ΑΔΕΔΥ, κάθε Ομοσπονδία, κάθε ΟΛΜΕ, που δέχεται αυτή την εγκληματική συμπεριφορά εργαζομένων. Μην ξανακούσουμε ότι δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι, γιατί τότε θα τους δώσουμε στην κριτική της κοινωνίας που ήδη την κάνει».

Στη συνέχεια βέβαια δεν θα μπορούσε, η βουλευτής της ΝΔ να μην αποθεώσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, υποστηρίζοντας ότι έχει αναλάβει προσωπικά το βάρος της ευθύνης που βαραίνει την κυβέρνησή του, πράγμα που δεν έχει κάνει ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ στη συνέχεια ανέφερε ως μεγάλες επιτυχίες την «καταπολέμηση» της ΔΕΗ, του ΟΤΕ και της Ολυμπιακής από τις κυβερνήσεις της ΝΔ, υποστηρίζοντας ότι «διέλυσε τα καπετανάτα».

Η Φωτεινή Πιπιλή, ως μοναδικό πρόβλημα όσον αφορά τη διαχείριση από την την κυβέρνηση Μητσοτάκη, ανέφερε το ότι «δεν μπήκε σε βάθος και με τον ΟΣΕ. Έπρεπε να τον κλείσει και να τον ξανανοίξει την επομένη».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)