to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:37 | 13.03.2023

Πολιτική

Αν. Μιχαηλίδης: Να διερευνηθούν και να απαντηθούν άμεσα, οι καταγγελίες του Λιμενάρχη για την ασφάλεια του λιμένα Χίου

Απαιτείται άμεση απάντηση προσωπικά από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, καθώς οι καταγγελίες αλλά και οι διαπιστώσεις για την μεταφορά επικίνδυνων φορτίων και μάλιστα κατ’ εξακολούθηση, εγείρουν μείζον ζήτημα ασφαλείας των συγκοινωνιών


«Οι καταγγελίες του Λιμενάρχη για την ασφάλεια του λιμένα Χίου πρέπει να διερευνηθούν και να απαντηθούν άμεσα» τονίζε σε δήλωση του ο βουλευτής Χίου και αναπληρωτής τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Οι καταγγελίες αλλά και οι διαπιστώσεις τουΛιμενάρχη Χίου για την μεταφορά επικίνδυνων φορτίων και μάλιστα κατ’ εξακολούθηση, εγείρουν μείζον ζήτημα ασφαλείας των συγκοινωνιών σημειώνει ο αν. Τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. 

Ενώ παράλληλα τονίζει ότι ο Εισαγγελέας οφείλει άμεσα «να διερευνήσει τις καταγγελίες του κ. Βατούση για την πιθανότητα διάπραξης αδικημάτων κατά την διαδικασία φορτοεκφόρτωσης των επικίνδυνων φορτίων. Οι καταγγελίες του Λιμενάρχη Χίου έχουν δημιουργήσει σοβαρά ερωτήματα στην κοινωνία τα οποία δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητα».

Ο βουλευτής Χίου, αναφέρεται επίσης στο αναχρονιστικό πλαίσιο για τα σωστικά μέσα των πλοίων που ισχύει σήμερα είναι του 1967! «Και ενώ ο Υπουργός Ναυτιλίας έχει εξαγγείλει την έκδοση νέου Προεδρικού Διατάγματος με επικαιροποιημένες διατάξεις από το καλοκαίρι του 2022, κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί ακόμα. Για το ζήτημα αυτό έχω ήδη καταθέσει Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό, η οποία θα συζητηθεί άμεσα στη Βουλή».​

Αναλυτικά η δήλωση του Ανδρέα Μιχαηλίδη:

Οι δηλώσεις του Λιμενάρχη Χίου και οι καταγγελίες του για την ασφάλεια του λιμένα Χίου, όπως και οι διαπιστώσεις του για την μεταφορά επικίνδυνων φορτίων και μάλιστα κατ’ εξακολούθηση, εγείρουν μείζον ζήτημα ασφαλείας των συγκοινωνιών. Απαιτούμε άμεση απάντηση προσωπικά από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Πλακιωτάκη.

Παράλληλα, ο κ. Εισαγγελέας οφείλει άμεσα να διερευνήσει τις καταγγελίες του κ. Βατούση για την πιθανότητα διάπραξης αδικημάτων κατά την διαδικασία φορτοεκφόρτωσης των επικίνδυνων φορτίων. Οι καταγγελίες του Λιμενάρχη Χίου έχουν δημιουργήσει σοβαρά ερωτήματα στην κοινωνία τα οποία δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητα.

Σε ό,τι μας αφορά, θα εξαντλήσουμε όλα τα μέσα, συμπεριλαμβανομένου του κοινοβουλευτικού ελέγχου, για την διερεύνηση των αυτών.

Παράλληλα το αναχρονιστικό πλαίσιο για τα σωστικά μέσα των πλοίων που ισχύει σήμερα είναι του 1967! Και ενώ ο Υπουργός Ναυτιλίας έχει εξαγγείλει την έκδοση νέου Προεδρικού Διατάγματος με επικαιροποιημένες διατάξεις από το καλοκαίρι του 2022, κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί ακόμα. Για το ζήτημα αυτό έχω ήδη καταθέσει Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό, η οποία θα συζητηθεί άμεσα στη Βουλή.​

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)