to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:55 | 13.03.2023

Πολιτική

Μανόλης Θραψανιώτης: Απύθμενο το θράσος της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας

Στο ίδιο έργο θεατές και αποσιωπώντας οποιαδήποτε κρατική ευθύνη η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κ. Γκάγκα κατηγόρησε για ανεπάρκεια τον Διευθυντή της Οφθαλμολογικής κλινικής Αγίου Νικολάου, προκειμένου να δικαιολογήσει την απαράδεκτη απόφασή της να μην ανανεώσει την παράταση του συγκεκριμένου γιατρού στην Υπηρεσία μέχρι 30 Ιουνίου του 2023.


Ο βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μανόλης Θραψανιώτης, με Επίκαιρη Ερώτηση επανάφερε στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί στην Οφθαλμολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου του Αγίου Νικολάου. Στο πανθομολογούμενο και δίκαιο αίτημα να μην μείνει χωρίς γιατρό και κλείσει η Οφθαλμολογική Κλινική, υποβαθμίζοντας τις υπηρεσίες υγείας, η αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Γκάγκα επικαλέστηκε εισήγηση του νοσοκομείου πως ουδέποτε το συγκεκριμένο τμήμα του λειτούργησε ως κλινική. Προχώρησε ακόμα περισσότερο τονίζοντας ότι εξυπηρετούσε αμιγώς περιστατικά εξωτερικού ιατρείου και ποτέ δεν πραγματοποιήθηκε εκεί χειρουργική επέμβαση,  όπως και ότι νοσηλεύτηκε ελάχιστος αριθμός ασθενών, επιρρίπτοντας ουσιαστικά τις ευθύνες στον ιατρό για την κατάσταση αυτή.

Ωστόσο προκύπτει αντίφαση στους ισχυρισμούς της, αφού όπως επισημάνθηκε από τον Βουλευτή ήταν εντελώς διαφορετικές οι διαβεβαιώσεις της Διοίκησης του Νοσοκομείου για τον ορατό κίνδυνο να κλείσει η οφθαλμολογική κλινική, όπως και οι αποφάσεις της Ιατρικής υπηρεσίας, του Επιστημονικού Συμβουλίου, μαζί με τους  φόβους του Δ.Σ των εργαζομένων και τοπικών φορέων που εισηγούνταν την παράταση της θητείας.

Η Υπουργός δεν αναρωτήθηκε καθόλου για την  έλλειψη εξοπλισμού και  την υποστελέχωση και τις συνολικές πολιτικές της ΝΔ που έχουν φέρει τα νοσοκομεία σε αδιέξοδο. Αν αυτά ακόμη λειτουργούν το χρωστούν κυρίως στους γιατρούς, οι οποίοι σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος και σώζουν ανθρώπινες ζωές.

Ο βουλευτής κατήγγειλε πως κομματικοί λόγοι υπαγόρευσαν στην ηγεσία του Υπουργείου να μην ανανεώσει την θητεία, καθώς ο συγκεκριμένος γιατρός ήταν εκλεγμένος πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών, έχοντας μάλιστα προσφέρει τα μέγιστα για να παραμείνουν λειτουργικά τα νοσοκομεία παρά τις εμμονές της παρούσας Κυβέρνησης για εγκατάλειψη των δημοσίων δομών. Επιπλέον ο Βουλευτής ανέδειξε την ανάγκη για καλύτερες συνθήκες εργασίας  του υγειονομικού προσωπικού και αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ για την υγεία.

Αντί συγκεκριμένων απαντήσεων  η Υπουργός με απύθμενο θράσος – γνωρίζοντας πως δεν είχε ο Βουλευτής δυνατότητα επιπλέον απάντησης - επιτέθηκε στην ΣΥΡΙΖΑ, ότι δήθεν επί των ημερών του άδειασαν τα νοσοκομεία και αγανάκτησε ως γιατρός του ΕΣΥ (sic!). Επειδή εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι και κατά την Υπουργό όλα είναι καλώς καμωμένα στο χώρο της υγείας - ειδικά τα νοσοκομεία του νομού μας τα βρήκε εξαιρετικά - αλλά οι ιατροί είναι εκείνοι οι οποίοι που δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους-  η μοναδική μας ατομική ευθύνη είναι να τους διώξουμε άμεσα.  Επειδή η τοποθέτηση της Υπουργού προσβάλλει και αγνοεί, αν μη τι άλλο, τις χιλιάδες κόσμου που κατέκλυσαν την Ιεράπετρα και το Ηράκλειο  διαμαρτυρόμενοι για την υποβάθμιση της λειτουργίας των δημόσιων Νοσοκομείων, επιβάλλεται να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με την υγεία και τη ζωή μας!​

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)