to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:52 | 10.03.2023

Πολιτική

Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Μηχανοδηγών: «Σοβαρές ελλείψεις στη σιδηροδρομική υποδομή και στο ελληνικό σιδηροδρομικό σύστημα»

Εκτεθειμένοι οι επιβάτες και εργαζόμενοι στον ελληνικό σιδηρόδρομο τονίζει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Σωματείων Μηχανοδηγών - Επιστολή στην Κομισιόν


Για «επίμονο μοτίβο αμέλειας του ελληνικού σιδηροδρομικού δικτύου» κάνει λόγο ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Σωματείων Μηχανοδηγών με επιστολή του προς την Ευρωπαία επίτροπο Adina Valean, αναφορικά με το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.

Ο ίδιος επισημαίνοντας ότι το μοτίβο αμέλειας «αφήνει τους Έλληνες εργαζόμενους και χρήστες των σιδηροδρομικών μεταφορών ευάλωτους σε αυτή τη θλιβερή πραγματικότητα», υπογραμμίζει ότι «όλοι γνωρίζουμε τις σοβαρές ελλείψεις στη σιδηροδρομική υποδομή, όπως και στο ελληνικό σιδηροδρομικό σύστημα, οι οποίες έχουν αναφερθεί σε πολλά fora».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Σωματείων Μηχανοδηγών επισημαίνει την ανάγκη για «άμεση δράση» σχετικά με την επίλυση των σημαντικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο ελληνικός σιδηρόδρομος, τονίζοντας παράλληλα ότι είναι «απολύτως απαραίτητη» η εφαρμογή πρακτικών που αφορούν στην «ενσωμάτωση των Ανθρώπινων και Οργανωτικών Παραγόντων των Σιδηροδρόμων σύμφωνα με την Κουλτούρα Δίκαιης Ασφάλειας».

Αναλυτικά η επιστολή:

«Μετά το τραγικό δυστύχημα στην Ελλάδα, εκφράζουμε τη βαθύτατη αγανάκτησή μας για ένα γεγονός που δεν έπρεπε ποτέ να συμβεί και δεν πρέπει να επιτραπεί να ξανασυμβεί.

Για άλλη μια φορά, λαμβάνει χώρα η αναζήτηση των ενόχων. Αντί να αναλυθούν και να εντοπιστούν σε βάθος τα αίτια και να εφαρμοστούν, κατά συνέπεια, τα μέσα για να μην ξανασυμβεί ποτέ κάτι τέτοιο.

Όλοι γνωρίζουμε τις σοβαρές ελλείψεις στη σιδηροδρομική υποδομή, όπως και στο ελληνικό σιδηροδρομικό σύστημα, οι οποίες έχουν αναφερθεί σε πολλά fora. Η εφαρμογή τους θα είχε αποτρέψει το ατύχημα αυτό και δεν έχει πραγματοποιηθεί.

Η ενίσχυση των εκτιμήσεων κινδύνου πρέπει να απαιτείται σε όλα τα σιδηροδρομικά δίκτυα, επιτρέποντάς τους να εφαρμόσουν τα μέσα που θα διασφαλίσουν ότι δεν θα ξανασυμβεί τέτοιο ατύχημα.

Εκφράζουμε την απερίφραστη καταδίκη μας για το επίμονο μοτίβο αμέλειας του ελληνικού σιδηροδρομικού δικτύου, το οποίο αφήνει τους Έλληνες εργαζόμενους και χρήστες των σιδηροδρομικών μεταφορών ευάλωτους σε αυτή τη θλιβερή πραγματικότητα.

Η άμεση δράση είναι απολύτως απαραίτητη, εφαρμόζοντας πρακτικές που αφορούν την ενσωμάτωση των Ανθρώπινων και Οργανωτικών Παραγόντων των Σιδηροδρόμων σύμφωνα με την Κουλτούρα Δίκαιης Ασφάλειας».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)