to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:37 | 10.03.2023

Πολιτική

Τρ. Αλεξιάδης: Υπουργοί της ΝΔ έλεγαν πως δεν υπάρχει κανένα θέμα ασφάλειας στον σιδηρόδρομο

Για το θέμα των “διαχρονικών ευθυνών” μίλησε ο Τρύφων Αλεξιάδης στην εκπομπή ONE Talk, υπενθυμίζοντας ότι «όταν εμείς μιλούσαμε για διαχρονικές ευθύνες μετά την καταστροφή στο Μάτι κάποιοι μας έλεγαν “τι είναι αυτά που μας λέτε; Όλη η ευθύνη δική σας είναι”. Να γίνει αναλυτική συζήτηση και αντίστοιχη επιτροπή στην επόμενη Βουλή, λοιπόν. Για να έρθει η κάθαρση πρέπει να δούμε τι ευθύνες έχει κάθε κόμμα».


«Μεγάλος ο κίνδυνος για το πολιτικό σύστημα να πούμε ότι “όλοι είναι ίδιοι” και “όλοι έχουν τις ίδιες ευθύνες”. Εγώ θέτω ένα απλό ερώτημα. Αν υπάρχουν ευθύνες για την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ για τον σιδηρόδρομο, γιατί η παρούσα η Βουλή δεν κίνησε τις διαδικασίες απονομής των πολιτικών -και πιθανά των ποινικών- ευθυνών;»

Ο βουλευτής Β' Πειραιά και αν. Τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία τόνισε ακόμα: «Εμείς καταθέσαμε τον Αύγουστο του ’20 ερώτηση στη Βουλή με την οποία αναφερόμασταν στα σημεία ασφάλειας του σιδηροδρομικού δικτύου. Τότε, με την υπογραφή τους, βγήκαν υπουργοί της κυβέρνησης και μας είπαν ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Και πρόσφατα σε επίκαιρη ερώτηση βουλευτή μας, ο κ. Καραμανλής μας έλεγε ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα».

Επίσης, επισήμανε ότι η κυβέρνηση είχε προειδοποιηθεί έγκαιρα για τα ζητήματα ασφαλείας και για αυτόν τον λόγο έχει πολιτικές ευθύνες… «Δεν έγινε επί ΣΥΡΙΖΑ η παραίτηση ανώτατου διοικητικού στελέχους του ΟΣΕ, καθώς υπήρχε πρόβλημα στην υλοποίηση της σύμβασης 717 από τη διοίκηση του ΟΣΕ. Αυτός που τον αντικατέστησε έχει ευθύνη για αυτό το ζήτημα».

Όσον αφορά την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τόνισε πως «ήταν μέσα στις μνημονιακές υποχρεώσεις που κληρονομήσαμε το ΄15, επικυρώθηκε με το μνημόνιο που υπογράψαμε και στη συνέχεια επικύρωσε ο ελληνικός λαός. Και το μνημόνιο να θυμίσω ότι, το ψήφισαν και άλλα κόμματα… Αυτό όπως και άλλα ζητήματα, αν δεν το υλοποιούσαμε, θα έπρεπε να βρούμε άλλα ισοδύναμα. Και άλλα ισοδύναμα δεν υπήρχαν».

Δείτε το σχετικό video:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)