to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

0:11 | 10.03.2023

Διεθνή

Γερμανία: Πυροβολισμοί στο Αμβούργο – Τουλάχιστον επτά οι νεκροί και αρκετοί τραυματίες

Σύμφωνα με πληροφορίες, νεκροί είναι τουλάχιστον επτά άτομα, επτά είναι σοβαρά τραυματίες ενώ άλλοι 17 έχουν τραυματιστεί ελαφρά. Την επίθεση φέρεται να έκαναν δύο άνδρες, σε κέντρο μαρτύρων του Ιεχωβά


Jonas Walzberg / DPA

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν, κάποιοι από αυτούς σοβαρά, μετά από πυροβολισμούς στο Αμβούργου, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle. Πιο συγκεκριμένα, δυο άνδρες άνοιξαν πυρ σε χώρο συνάθροισης Μαρτύρων του Ιεχωβά στην περιοχή Άλστερντορφ, όπως αναφέρουν η Wetterauer Zeitung και η Allgemeine Zeitung.

«Όλοι οι νεκροί φέρουν τραύματα από πυροβολισμούς», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας. Δημοσιογράφος του dpa που βρισκόταν στο σημείο ανέφερε ότι υπήρχε μεγάλη δύναμη ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας. 

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, οι νεκροί είναι τουλάχιστον έξι, ενώ οι τραυματίες ανέρχονται σε 24 με τους 7 να είναι σε σοβαρή κατάσταση και οι 17 ελαφρά.

Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν λάβει προειδοποίηση μέσω κινητής τηλεφωνίας ότι θα πρέπει να μείνουν στα σπίτια τους.

Μέχρι στιγμής οι δράστες δεν έχουν συλληφθεί.

Ο δήμαρχος του Αμβούργου Peter Tschentscher έγραψε στο Twitter: «Τα νέα από το Alsterdorf είναι σοκαριστικά. Τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στους συγγενείς των θυμάτων. Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης εργάζονται με εντατικούς ρυθμούς για τον εντοπισμό του δράστη ή των δραστών και τη διαλεύκανση του περιστατικού».

Μεταξύ των επτά νεκρών εκτιμάται πως μπορεί να βρίσκεται ο δράστης της επίθεσης χθες Πέμπτη το βράδυ σε χώρο εκδήλωσης Μαρτύρων του Ιεχωβά στην περιοχή Άλστερντορφ, στο βόρειο Αμβούργο.

«Υπάρχουν ενδείξεις ότι ο δράστης μπορεί να είναι ο έβδομος νεκρός, ωστόσο δεν υπάρχει ακόμη βεβαιότητα. Αυτή τη στιγμή όμως μπορούμε να το υποθέσουμε», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας του Αμβούργου, διευκρινίζοντας ότι το κτίριο έχει στο μεταξύ ελεγχθεί από τις ειδικές δυνάμεις και είναι πλέον ασφαλές.

Ο έβδομος νεκρός εντοπίστηκε στον δεύτερο όροφο του κτιρίου, σε απόσταση από τους άλλους έξι νεκρούς. Όλοι έφεραν τραύματα από σφαίρες.

Άγνωστο παραμένει το κίνητρο του δράστη.

Η αστυνομία ειδοποιήθηκε χθες το βράδυ στις 21:15 (τοπική ώρα· στις 22:15 ώρα Ελλάδας) για πυροβολισμούς σε κτίριο στο οποίο βρισκόταν σε εξέλιξη συνάντηση Μαρτύρων του Ιεχωβά.

Οι αστυνομικοί που έφθασαν επιτόπου ανέφεραν έναν ακόμη πυροβολισμό κατά την προσέγγισή τους στο κτίριο. Οι ίδιοι πάντως δεν πυροβόλησαν, ανέφερε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Bild, τουλάχιστον επτά άτομα σκοτώθηκαν και άλλα οκτώ τραυματίστηκαν — δύο είναι σοβαρά. Στην περιοχή, η οποία έχει αποκλειστεί, βρίσκεται σε εξέλιξη ευρείας κλίμακας επιχείρηση των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες, με μηνύματος μέσω ειδικής εφαρμογής, ενημέρωσαν τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους και να χρησιμοποιούν τα τηλέφωνά τους μόνο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, «προκειμένου να μην καταρρεύσουν οι γραμμές».

Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε ο δήμαρχος Αμβούργου Πέτερ Τσέντσερ, ο οποίος κάλεσε μεταξύ άλλων τους πολίτες να ακολουθούν τις συστάσεις της αστυνομίας, ενώ η αρχιεπισκοπή του Αμβούργου σε ανακοίνωσή της ανέφερε «είμαστε συγκλονισμένοι και άναυδοι. Συμπαραστεκόμαστε σε αυτούς που τραυματίστηκαν, στις οικογένειες των θυμάτων και στα μέλη των σωστικών συνεργείων και προσευχόμαστε για αυτούς που έχασαν βάναυσα τη ζωή τους».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)