to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Όλα στο φως, όχι στη συγκάλυψη

Γεμίζουμε πλατείες και πεζοδρόμια για να σπάσουμε τη σιωπή και να φωνάξουμε ότι καμία επιχείρηση συγκάλυψης δεν θα γίνει ανεκτή


(φωτ..: Αγγελος Καλοδούκας για το left.gr)

Σήμερα βγαίνουμε στους δρόμους. Για να αποτίσουμε φόρο τιμής στους νεκρούς και να απαιτήσουμε την αλήθεια. Διότι σεβασμός στα θύματα της τραγωδίας σημαίνει σεβασμός στην αλήθεια. Γεμίζουμε πλατείες και πεζοδρόμια για να σπάσουμε τη σιωπή και να φωνάξουμε ότι καμία επιχείρηση συγκάλυψης δεν θα γίνει ανεκτή. Δεν θα δεχτούμε την ύβρη που διαπράττουν όσοι διά της διάχυσης των ευθυνών και μέσα από συμψηφισμούς επιδιώκουν, αντί για φως, να κρυφτούν όλα ξανά στο σκοτάδι.


Σήμερα η νέα γενιά, οι γονείς, οι εργαζόμενοι, οι μαθητές, οι φοιτητές θα πουν ένα βροντερό «Ως εδώ». Αν και θα περίμενε κανείς έπειτα από ένα τέτοιο δυστύχημα, που βύθισε στο πένθος όλη την Ελλάδα, όλες οι κινήσεις να οδηγήσουν στη σε βάθος διερεύνηση της υπόθεσης και στην απόδοση των ευθυνών, η σπουδή του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να διερευνήσει δυστύχημα του 2017 στο Άδενδρο έχει προκαλέσει εύλογη ανησυχία. Ιδίως από την ώρα που δεν έχει φροντίσει να γίνουν έρευνες στα γραφεία του ΟΣΕ και της Hellenic Train προκειμένου να κατασχεθούν κάθε έγγραφο, αλληλογραφία, εξώδικο, ηχογραφημένες συνομιλίες και κάθε στοιχείο που είναι κρίσιμο για την αποκάλυψη της αλήθειας.

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει δώσει κάθε δικαίωμα στους πολίτες να μην την εμπιστεύονται, αλλά, αντιθέτως, να είναι καχύποπτοι. Οι χειρισμοί που έχουν γίνει από την περασμένη εβδομάδα έως και σήμερα εντείνουν αυτή την καχυποψία και τη μετατρέπουν σε φόβο για συγκάλυψη. Η αλήθεια όμως θα λάμψει. Το απαιτεί η κοινωνία. Αυτή θα είναι η μόνη δικαίωση. Για τις οικογένειες που έμειναν πίσω με ένα μεγάλο «γιατί;», για τα παιδιά που χάθηκαν. Γι’ αυτούς θα βγούμε σήμερα στους δρόμους.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)