to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:51 | 07.03.2023

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Τ. Θεοδωρικάκος: Εντολή να ερευνηθεί η αστυνομική βία 48 ώρες μετά το συλλαλητήριο

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη «καίγεται» για την αυριανή μεγάλη απεργία και συγκέντρωση και ζητά συνάντηση με τους κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς φορείς


(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Δύο εικοσιτετράωρα μετά και αφού τα ειδησεογραφικά site και τα social media γέμισαν με βίντεο με την απροκάλυπτη αστυνομική βία στις ειρηνικές και μαζικότατες διαδηλώσεις σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη, οι καταγγελίες έφτασαν στα αυτιά του Τάκη Θεοδωρικάκου.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αφού του πήρε κάποιες μέρες να ενημερωθεί, έδωσε «εντολή» να διερευνηθούν οι καταγγελίες για την πρωτοφανή αστυνομική βία που άνευ λόγου ασκήθηκε στους διαδηλωτές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έδωσε εντολή για άμεση διενέργεια έρευνας σχετικά με ενέργειες αστυνομικών κατά τη διάρκεια της πορείας διαμαρτυρίας για το δυστύχημα στα Τέμπη στο Σύνταγμα την Κυριακή (5/3).

Κατά την ίδια πηγή, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έδωσε εντολή στον υφυπουργό Λευτέρη Οικονόμου και τον αρχηγό της ΕΛΑΣ αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα για σύγκληση σύσκεψης με τη συμμετοχή των κοινωνικών φορέων που διοργανώνουν την αυριανή συγκέντρωση διαμαρτυρίας (8/3).

Αντικείμενο της σύσκεψης θα είναι η μέγιστη δυνατή συνεργασία για τη διατήρηση της ηρεμίας, της τάξης, της ασφάλειας και η προστασία ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας στο κέντρο της Αθήνας.

Στο μεταξύ από το βράδυ της Παρασκευής κυκλοφορούν βίντεο με καταγγελίες για την άγρια καταστολή στην οποία επιδοθηκαν τα ΜΑΤ κατά διαδηλωτών.

Ωστόσο η επιχειρησιακή δράση του επιτελείου της ΕΛΑΣ δεν προκαλεί έκπληξη καθώς είναι συνηθισμένο επί των ημερών του Τάκη Θεοδωρικάκου οι μαζικές συγκεντρώσεις να καταπνίγονται και να διαλύονται εν τη γενέσει τους μέσα από καταιγισμό χημικών.

Ο φόβος του Μαξίμου όμως απέναντι στην κοινωνική οργή δεν μπορεί να κρυφτεί με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο χτες να δηλώνει στο press room πως «αν υπήρξαν επιθέσεις αστυνομικών σε ειρηνικούς διαδηλωτές, αυτό είναι απαράδεκτο, καταδικαστέο και είμαι σίγουρος ότι οι διαδικασίες της αστυνομίας, θα το εντοπίσουν, θα το αξιολογήσουν και θα αποδώσουν τις ευθύνες».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)