to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Κούφια συγγνώμη

Η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης για τη Ν.Δ. σημαίνει «πάγος» για μερικές ημέρες και έπειτα ανακοίνωση της υποψηφιότητας


Η συγγνώμη που ζήτησε με κεφαλαία γράμματα μέσω facebook ο πρωθυπουργός ήρθε με καθυστέρηση τεσσάρων ημερών. Τόσο χρειάστηκε από το διάγγελμά του το απόγευμα της τραγωδίας όπου ανακοίνωσε το… πόρισμά του για «τραγικό ανθρώπινο λάθος» και την υποκατάσταση της δικαστικής έρευνας μέσω της επιτροπής Γεραπετρίτη. Μια «συγγνώμη» που λίγες ώρες μετά μεταφράστηκε σε χημικά πάνω σε οικογένειες σε μια τεράστια και ειρηνική διαδήλωση που απαιτούσε δικαίωση και αλήθεια για την τραγωδία των Τεμπών.

Βαθιά υποκριτική και προκλητική είναι και η παραίτηση, δήθεν λόγω ευθιξίας, του Κ. Καραμανλή. Η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης για τη Ν.Δ. σημαίνει «πάγος» για μερικές ημέρες και έπειτα ανακοίνωση της υποψηφιότητας στα γαλάζια ψηφοδέλτια. Ενώ την ίδια ώρα που ανακοινώνονται οι παραιτήσεις των διευθυνόντων του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ αποκαλύπτεται ότι παραμένουν στις θέσεις και στις αρμοδιότητές τους έως την αντικατάστασή τους.

Σεβασμός στους νεκρούς σημαίνει σεβασμός στην αλήθεια. Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα που πολλαπλασιάζονται. Για τα 800 εκατ. δώρο στην Hellenic Trains, για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες τοποθετήθηκε στη θέση του ο μοιραίος σταθμάρχης. Για τις εγκληματικές ελλείψεις και παραλείψεις. Σεβασμός στους νεκρούς σημαίνει σεβασμός στην αλήθεια. Όχι άθλιοι συμψηφισμοί τραγωδιών, όχι άλλη τυμβωρυχία, όχι άλλη χυδαιότητα. Αυτό ζητά η κοινωνία που βοά, που οργίζεται, που γεμίζει τους δρόμους. Ως εδώ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)