to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:29 | 06.03.2023

Πολιτική

Κανονικά υποψήφιος της ΝΔ, ο Κώστας Καραμανλής, που παραιτήθηκε για το δυστύχημα στα Τέμπη

Για «στημένες δηλώσεις, υποκριτικές συγγνώμες, ψεύτικες παραιτήσεις» καθώς η «αντικειμενική ευθύνη» Καραμανλή έχει ημερομηνία λήξης κάνει λόγo το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ


Κανονικά φαίνεται πως θα συμμετέχει στις εθνικές εκλογές ο Κώστας Αχ. Καραμανλής, ο οποίος παραιτήθηκε από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών μετά την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη. Είναι ο υπουργός που μέρες πριν από το δυστύχημα υποστήριζε από το βήμα της Βουλής την ασφάλεια στους σιδηροδρόμους. Την παρουσία του Κώστα Καραμανλή στα ψηφοδέλτια της ΝΔ επιβεβαίωσε ο Γιάννης Οικονόμου στο καθιερωμένο briefing της Δευτέρας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, δεν υπάρχει καμία διάθεση από τη Νέα Δημοκρατία να μην συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτια τον Κώστα Αχ. Καραμανλής. «Ο κύριος Καραμανλής παραιτήθηκε αναλαμβάνοντας γενναία την πολιτική ευθύνη» απάντησε σε σχετική ερώτηση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε:

«Από την πλευρά της ΝΔ και του κ. Καραμανλή δεν υπάρχει πρόθεση να μην είναι υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές. Αν και δεν είναι του παρόντος, η ανάληψη της πολιτικής αντικειμενικής ευθύνης, παρότι υπάρχει αλληλουχία γεγονότων και διαχρονικών παθογενειών είναι πράξη που τιμά τον κ. Καραμανλή στο επίπεδο αυτό».

Την αποκάλυψη του Γ. Οικονόμου, ότι η «αντικειμενική ευθύνη» Καραμανλή έχει ημερομηνία λήξης, αφού σε λίγες ημέρες θα είναι υποψήφιος στις εκλογές σχολίασε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Όπως υπογραμμίζει το Γραφείο Τύπου, «στημένες δηλώσεις, υποκριτικές συγγνώμες, ψεύτικες παραιτήσεις. Αυτό είναι το αληθινό πρόσωπο της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

Επίσης ο Γιάννης Οικονόμου γνωστοποίησε ότι πρόκειται να ανακοινωθούν παρεμβάσεις για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων, σημειώνοντας ότι επίσης πρόθεση του πρωθυπουργού είναι να καλέσει τα πολιτικά κόμματα στην επόμενη Βουλή να δεσμευτούν στη σύσταση ειδικής επιτροπής που θα διερευνήσει την ιστορία των ελληνικών σιδηροδρόμων την τελευταία 20ετία.

Ενημέρωσε επίσης ότι την Πέμπτη στις 11 θα γίνει η τακτική συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, όπου θα υπάρξει ενημέρωση από τον υπουργό Επικρατείας αρμόδιο για θέματα Υποδομών και Μεταφορών τον κ. Γεραπετρίτη για τα ζητήματα του τραγικού δυστυχήματος, θα συζητηθούν ενδεχόμενες θεσμικές κινήσεις και παρεμβάσεις που επιβάλλονται για κάποια πράγματα που πρέπει να γίνουν άμεσα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις «άμεσης βελτίωσης της ασφάλειας των σιδηροδρόμων στις οποίες θα προβεί τις επόμενες μέρες ο κ. Γεραπετρίτης, μέχρι να ολοκληρωθεί το ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης».

Επίσης, όπως είπε, θα ζητήσει αμέσως από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αλλά κι από άλλες φίλες χώρες τη συνδρομή τους σε τεχνογνωσία για να αποκτήσουμε το ταχύτερο δυνατό ένα ακόμη πιο ασφαλές σιδηροδρομικό δίκτυο. «Παράλληλα ο πρωθυπουργός θα επιδιώξει πρόσθετη κοινοτική χρηματοδότηση προκειμένου να συντηρηθεί και να αναβαθμιστεί γρήγορα το υφιστάμενο δίκτυο".

Ανέφερε επίσης, ότι θα προτείνει σε όλα τα κόμματα να δεσμευτούν από τώρα ανεξαρτήτως του εκλογικού αποτελέσματος στην επόμενη Βουλή να συσταθεί Ειδική Επιτροπή, δηλαδή Εξεταστική Επιτροπή, που θα διερευνήσει την ιστορία των Ελληνικών Σιδηροδρόμων την τελευταία εικοσαετία. «Χρέος όλων μας -όπως τόνισε από την πρώτη στιγμή ο πρωθυπουργός- είναι να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να μην ξανασυμβεί ποτέ ένα τέτοιο τραγικό γεγονός. Επίσης αποτελεί προτεραιότητα να διερευνηθεί πλήρως κάθε πτυχή και να μάθουμε τα αίτια της τραγωδίας έτσι ώστε αφενός να αποκλειστε η επανάληψή της κι αφετέρου να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που ανήκουν».

Σε ερώτηση για την αποκάλυψη του τομεάρχη Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιάννη Ραγκούση περί ρουσφετιού στην τοποθέτηση του σταθμάρχη στην Λάρισα, ο Γ. Οικονόμου είπε ότι δεν στέκουν οι καταγγελίες, ενώ ως προς τις αποκαλύψεις του Άδωνι Γεωργιάδη, ότι ο περιφερειακός διευθυντής που τοποθέτησε τον σταθμάρχη είναι κομματικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι όλα θα διερευνηθούν. «Καμία ευθύνη δεν θα μείνει αδιερεύνητη σε οποιαδήποτε επίπεδο», υπογράμμισε.

Για την αποστολή της LIBE στην Ελλάδα μετά την σιδηροδρομική τραγωδία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρέπεμψε στις δηλώσεις του υπουργού Υποδομών - Μεταφορών Γιώργου Γεραπετρίτη.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)