to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:03 | 05.03.2023

Πολιτική

Καταγγέλλουν την κύβερνηση για τη βίαιη καταστολή στο συλλαλητήριο

«Τόση ήταν ειλικρίνεια της συγγνώμης του κυρίου Μητσοτάκη» τονίζει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ενώ σκληρές ανακοινώσεις εξέδωσαν και το ΜέΡΑ25 και το ΠΑΜΕ


(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Σκληρή ανακοίνωση κατά της κυβέρνησης εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με αφορμή τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, στη διάρκεια του συλλαλητηρίου για τα Τέμπη, σημειώνοντας ότι «ήταν εντολή της κυβέρνηση Μητσοτάκη να ρίξει δακρυγόνα στη συγκέντρωση».

«Πριν ακόμη στερέψουν τα δάκρυα για τους ανθρώπους που έχασαν άδικα τη ζωή τους στα Τέμπη, η κυβέρνηση έδωσε σήμερα εντολή να ρίξουν δακρυγόνα εναντίον όσων ειρηνικά διαδήλωναν στο Σύνταγμα για τη δικαίωση των νεκρών, για τη δικαιοσύνη και την αλήθεια», τονίζει αρχικά η Κουμουνδούρου και επισημαίνει ότι «τόση ήταν ειλικρίνεια της συγγνώμης του κυρίου Μητσοτάκη».

Με ανάρτησή της στο twitter αναφέρεται στο μεγάλο ειρηνικό συλλαλητήριο αλλά και στη βίαιη καταστολή, η Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ράνια Σβίγκου, ποστάροντας και ένα βίντεο από την ιστοσελίδα news247:

«Μια μεγαλη συγκέντρωση σημερα στο Σύνταγμα. Χιλιάδες διαδηλωτές για μια ακόμα φορά βρεθήκαμε αντιμέτωποι με χημικά και κρότου λαμψης από την αστυνομία, που έριχνε απρόκλητα μέσα στο πλήθος. Οικογένειες με μικρά παιδιά έτρεχαν μέσα στο μετρό για να προστατευτούν» αναφέρει η Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Αντίστοιχη ήταν η αντίδραση και των άλλων κομμάτων της Αριστεράς με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΜέΡΑ25 να δηλώνει:

«Αμέσως μετά της ενός λεπτού σιγής που τήρησαν χιλιάδες άνθρωποι στο Σύνταγμα και ώρες μετά την υποκριτική συγγνώμη του πρωθυπουργού για την αισχρή προσπάθεια του να χρησιμοποιήσει τον σταθμάρχη Λαρίσης ως αποδιοπομπαίο τράγο για την ολέθρια κατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου ύστερα από μια δεκαετία μνημονικών ιδιωτικοποιήσεων και απαξίωσης, η κυβέρνηση αντέδρασε στην οργή του κόσμου με τον πλέον γνωστό της τρόπο: εξαπολύοντας την αστυνομία σε μια οργανωμένη φιέστα βίας και καταστολής.

Ήμασταν μάρτυρες ασύμμετρης βίας, όπου οικογένειες και φοιτητές, αγανακτισμένοι από τον χαμό των παιδιών και συμφοιτητών τους, χτυπήθηκαν με τόνους χημικών και κρότου-λάμψης που έπεφταν αδιακρίτως ανάμεσα μας.

Η κυβέρνηση έχει χάσει κάθε μέτρο στην προσπάθεια της να συγκαλύψει την καταστροφική της διαχείριση των σιδηροδρόμων συγκεκριμένα και του ελληνικού κράτους γενικότερα.

Καταγγέλλουμε την ασύμμετρη βία της ΕΛ.ΑΣ., απαιτούμε να αφεθούν όλοι οι προσαχθέντες ελεύθεροι και καλούμε τους πολίτες να ενώσουμε τις φωνές μας για να εναντιωθούμε όλοι μαζί στην προσπάθεια καταστολής και συγκάλυψης της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Να μην έχουν αυταπάτες: τα χημικά και η βία δε μας πτοούν. Δε θα σταματήσουμε μέχρι οι υψηλά ιστάμενοι να βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης και όλοι οι πολίτες να ξανααισθανθούν ασφαλείς στην ίδια τους τη χώρα».

Το ΠΑΜΕ επέκρινε τη «στημένη επίθεση των δυνάμεων καταστολής και των ύποπτων μηχανισμών τους που με ΜΑΤ, ΔΙΑΣ και χημικά επιχείρησαν να επισκιάσουν το μεγάλο παλλαϊκό συλλαλητήριο όπου συμμετείχαν δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, νέες και νέοι» εκτιμώντας πως «το μόνο που έδειξε σήμερα η κυβέρνηση είναι ο φόβος της μπροστά στη λαϊκή κατακραυγή για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, ιδιαίτερα σήμερα, μέρα που θάβονται αρκετά θύματα της πολύνεκρης δολοφονίας».

Από την πλευρά της η αστυνομία προχώρησε σε έξι προσαγωγές από τις οποίες πέντε μετατράπηκαν σε συλλήψεις και υποστηρίζει ότι επτά αστυνομικοί τραυματίστηκαν.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)