to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:17 | 04.03.2023

Πολιτική

Γ. Βασιλειάδης: Μετά από αυτήν την τραγωδία, πρώτιστο καθήκον απέναντι στο λαό είναι η αλήθεια

«Το πρώτιστο καθήκον απέναντι στις οικογένειες που έχασαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα, απέναντι στον ελληνικό λαό, είναι η αλήθεια», τόνισε ο αναπληρωτής γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιώργος Βασιλειάδης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Action 24»


«Δυστυχώς οι κινήσεις που έχουμε δει μέχρι τώρα δεν μας κάνουν αισιόδοξους για τη διερεύνηση των πραγματικών ευθυνών και των πραγματικών αιτιών της τραγωδίας», σημείωσε.

«Παρακολουθήσαμε το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου. Εδώ και δύο χρόνια οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο στέλνουν εξώδικα, φωνάζουν, προειδοποιούν ότι θα έχουμε αυτήν την κατάληξη, ότι θα έχουμε ένα μοιραίο ατύχημα. Οι διοικήσεις και η κυβέρνηση κώφευαν», υπογράμμισε. «Το αποκορύφωμα ήταν μόλις την προηγούμενη εβδομάδα στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, όταν σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, ο πρώην υπουργός Μεταφορών, ο κ. Καραμανλής, φώναζε ότι αυτά είναι ψεύδη κι ότι ο σιδηρόδρομος είναι σε τέλεια κατάσταση», είπε ο Γιώργος Βασιλειάδης.

«Αν δεν συνέβαινε το δυστύχημα, την επόμενη μέρα ήταν προγραμματισμένη μια κυβερνητική φιέστα στη Θεσσαλονίκη για την τηλεματική στο σιδηρόδρομο, μια φέστα στην οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα εγκαινίαζε δεν ξέρουμε ακριβώς τι…», σχολίασε.

«Η κυβέρνηση συγκρότησε μία δήθεν υπερκομματική επιτροπή, βάζοντας πρόσωπα ελεγχόμενα να ελέγξουν τους εαυτούς τους», ανέφερε ο Γιώργος Βασιλειάδης.

Αναφερθείς στην τηλεδιοίκηση, τόνισε: «υπήρχε δευτερογενές κέντρο τηλεδιοίκησης στην Καρόλου, το οποίο έκλεισε το 2020». «Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε ένα σιδηροδρομικό δίκτυο με μονή γραμμή, με συμβάσεις προβληματικές μετά από έλεγχο της ΕΔΕΛ και των διεθνών οργανισμών. Καταφέραμε να φτιάξουμε ένα δίκτυο διπλής κατεύθυνσης, το οποίο έπρεπε να ολοκληρωθεί για να μπουν τα άλλα συστήματα», σημείωσε.

«Να δούμε και το ζήτημα των εργαζομένων στον ΟΣΕ. Όπως να δούμε και πώς προσλήφθηκε ο συγκεκριμένος σταθμάρχης στον οποίο θα φορτώσουν τα πάντα, με ποια κριτήρια και ποια προσόντα έγινε η πρόσληψή του», υπογράμμισε ο Γιώργος Βασιλειάδης.

«Αυτό που βλέπουμε από την κυβέρνηση είναι η λογική του “για όλα φταίνε οι άλλοι εκτός από το διοικητή της χώρας”. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι η αλήθεια», κατέληξε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)