to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:25 | 03.03.2023

Κοινωνία

Προπύλαια: Συγκέντρωση και πορεία μαθητών «για τα παιδιά στα Τέμπη»

Η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας καλεί τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν σε κινητοποίηση για τα θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη στις 12:00 στα Προπύλαια - «Αυτές τις μέρες να μην σωπάσουμε»


Όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν σε κινητοποίηση την Παρασκευή για τα θύματα του δυστυχήματος στα Τέμπη καλεί η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών της Αθήνας με σχετική της ανακοίνωση.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3 Μάρτη, στις 12:00 στα Προπύλαια, ενώ παράλληλα έχει καλεστεί συγκέντρωση και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας

«Το χρωστάμε. Στα θύματα, στις οικογένειές τους, σε όλους μας. Αυτές τις μέρες να μην σωπάσουμε...», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Επιτροπής.

Οι μαθητές τονίζουν ότι ακόμα μια φορά, φάνηκε με τον πιο τραγικό τρόπο πως οι ανθρώπινες ζωές, οι ζωές μας δεν μετράνε καθόλου μπροστά στα κέρδη των εταιριών, τα κόστη που υπολογίζουν οι κυβερνήσεις και το κράτος.

«Αυτές τις μέρες να μην σωπάσουμε». Το χρωστάμε στα θύματα, στις οικογένειές τους, σε όλους μας αναφέρει η ανακοίνωση των μαθητών που απαιτούν να μην υπάρξει «καμία συγκάλυψη στο έγκλημα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής:

«Οργή, ήταν έγκλημα, δεν ξεχνώ, Τέμπη, Στείλε μου όταν φτάσεις, τα κέρδη τους-οι ζωές μας….

Αυτά γράφτηκαν σήμερα στα σχολεία όλης της χώρας μήπως και καταφέρουμε με αυτές τις λέξεις να περιγράψουμε τα συναισθήματά μας για το τραγικό δυστύχημα, αυτό το έγκλημα, που συνέβη στα Τέμπη με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες ανάμεσά τους πολλά παιδιά, φοιτητές…

Εκφράζουμε τα πιο βαθιά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Ευχόμαστε να γίνουν γρήγορα καλά οι τραυματίες.

Σε αυτό το τρένο θα μπορούσε να ήταν ο καθένας και η καθεμία από εμάς, από τα αδέρφια μας, τους φίλους μας. Μόνο οργή και θλίψη αισθανόμαστε για τους δεκάδες νεκρούς, τις οικογένειές τους.

Ακόμα μια φορά, φάνηκε με τον πιο τραγικό τρόπο πως οι ανθρώπινες ζωές, οι ζωές μας δεν μετράνε καθόλου μπροστά στα κέρδη των εταιριών, τα κόστη που υπολογίζουν οι κυβερνήσεις και το κράτος.

Διαβάζουμε τα λόγια των εργαζόμενων του χώρου που εδώ και πολύ καιρό προειδοποιούσαν ότι πρέπει να γίνει κάτι για να μην υπάρξει ατύχημα αλλά – όπως πάντα- οι κυβερνήσεις, το κράτος και οι εταιρείες δεν έδωσαν ούτε ευρώ για την ασφάλεια στις λειτουργίες και τις υποδομές των μετακινήσεων!

ΤΟ ΧΡΩΣΤΑΜΕ. Στα θύματα, στις οικογένειές τους, σε όλους μας. Αυτές τις μέρες να μην σωπάσουμε. Αντίθετα, να ακουστεί όσο πιο δυνατά γίνεται:

  • Καμία συγκάλυψη στο έγκλημα.
  • Να δοθεί όλη η αναγκαία βοήθεια στους τραυματίες και τις οικογένειές τους.
  • Να ενταθούν οι προσπάθειες εντοπισμού και απεγκλωβισμού των αγνοούμενων.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΤΑ ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ, ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΑΥΡΙΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ.

ΑΘΗΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 12:00 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ- ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ

ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)