to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:35 | 05.10.2013

Διεθνή

Οι Γερμανοί νεοναζί κάνουν αγρυπνία για τη Χ.Α.

Αγρυπνία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη σύλληψη και την προφυλάκιση της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής, διοργάνωσε έξω από το ελληνικό προξενείο στο Μόναχο το γερμανικό ακροδεξιό δίκτυο, «Freies Netz Sued», το οποίο στην ιστοσελίδα του έχει αναρτήσει σχετικό δημοσίευμα.


Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων παρουσιάζεται ο γενικός γραμματέας της Χ.Α., Νίκος Μιχαλολιάκος, ως ένας χαρισματικός ηγέτης που συνελήφθη και προφυλακίστηκε «άδικα», καθώς ως «αιτία της σύλληψης» αναφέρεται «η δολοφονία ενός ακροαριστερού μουσικού, που μαχαιρώθηκε». «Ωστόσο ο φερόμενος ως δράστης, δεν είναι καν μέλος της Χρυσής Αυγής», αναφέρει η ανακοίνωση.

Στη συνέχεια οι Γερμανοί ακροδεξιοί κάνουν μια σύντομη μνεία «στο κοινωνικό έργο» της Χρυσής Αυγής όπως στα συσσίτια, τη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και τη δωρεάν νομική υποστήριξη που προσφέρουν στους Έλληνες πολίτες, ενώ τονίζουν ότι η σύλληψη και η προφυλάκιση του αρχηγού και των βουλευτών έγινε σκόπιμα, «καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, το κόμμα είχε ανεβάσει τα ποσοστά του από 12-20%».

«Και τώρα, θέλουν αυτό το κόμμα να το απαγορεύσουν ως ‘εγκληματική οργάνωση’» αναφέρεται με χαρακτηριστική αγανάκτηση από τον συντάκτη του κειμένου, «την ώρα μάλιστα που οι εκπρόσωποι των καθιερωμένων κοινοβουλευτικών κομμάτων που έχουν εξαπατήσει τον ελληνικό λαό και ευθύνονται για το χρέος της χώρας, κυκλοφορούν ελεύθεροι».

Στη συνέχεια το δημοσίευμα αναφέρεται στη δεινή κατάσταση που επικρατεί στις ελληνικές πόλεις εξαιτίας των μεταναστών, ενώ για δεύτερη φορά μέσα στο κείμενο εκφράζουν τον θαυμασμό τους για το γεγονός ότι «η Χ.Α. αυξάνει διαρκώς τα ποσοστά της, παρά τον πόλεμο που υφίσταται, όπως π.χ. από τη λασπολογία των συστημικών ΜΜΕ αλλά και τις… βομβιστικές επιθέσεις των ακροαριστερών».

Κατά την αγρυπνία λοιπόν, εκτός των άλλων μοιράστηκαν ενημερωτικά φυλλάδια στους περαστικούς σχετικά με τη δράση αλλά και τον «κατατρεγμό της Χ.Α.» ενώ στην αρχή και στο τέλος της «εκδήλωσης συμπαράστασης» ακούστηκε από τα μεγάφωνα ο ύμνος του κόμματος.

Πανό στο οποίο αναγράφεται: «Η λύση για την Ελλάδα = Χρυσή Αυγή»

Ο ηγέτης του νεοναζιστικού δικτύου, Matthias Fischer, την ώρα που βγάζει λόγο στήριξης υπέρ της Χ.Α., έξω από το ελληνικό προξενείο στο Μόναχο, φορώντας μπλούζα του κόμματος:

Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Fischer είχε επισκεφθεί τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Βουλή τον Φεβρουάριο του 2013 και είχε φωτογραφηθεί με τον κ. Μιχαλολιάκο (δεξιά). Τότε, η Χρυσή Αυγή είχε χαρακτηρίσει γελοιότητες τα «περί διασυνδέσεων με... νεοναζί»....

Πηγή: enikos.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)